InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Bohumil Melichar: Normalizační zpravodajství – komentované pásmo dobových reportáž

    Úterý 23.4 17:00 - Muzeum Středního Pootaví, Strakonice

  • Klub deskových her

    Úterý 23.4 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jak na zpřísněná opatření krajské hygienické stanice reaguje Finanční úřad?

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Na základě pondělního nařízení mimořádného opatření krajské hygienické stanice o nutnosti nosit roušku (či jiný ochranný prostředek dýchacích cest proti šíření kapének) na úřadech či ve zdravotnických a sociálních zařízeních ředitel Finančního úřadu pro Jihočeský kraj Martin Janeček rozhodl o změněném režimu provozu sekcí územních pracovišť, a to od středy 29. července až do odvolání.

 

Do prostor územních pracovišť Finančního úřadu pro Jihočeský kraj bude umožněn vstup pouze s ochranou dýchacích cest, osoby jsou povinny dodržovat dostatečné rozestupy a další platná hygienická nařízení. Územní pracoviště budou fungovat po celý pracovní týden ve stejném režimu, a to plnohodnotně na úrovni „front office", když tento režim bude probíhat za zvýšených hygienicko-bezpečnostních opatření (desinfekce, ochranné prostředky dýchacích cest, rozestupy, plexi přepážky).

Do vnitřních prostor budov za úroveň „front office" bude umožněn vstup pouze ohlášeným klientům za doprovodu pracovníka správce daně, klienti vyčkají na příchod pracovníka ve front office zóně. Toto opatření platí, pokud regulaci pohybu osob po budově umožňuje dispozice budovy územního pracoviště. Režim „front office" tímto není dotčen.

Vzhledem ke zhoršené epidemiologické situaci v Jihočeském kraji je doporučena komunikace se správcem daně dálkovou formou (např. www.daneelektronicky.cz, datové schránky). Daňové přiznání k dani z příjmů za rok 2019 mohou poplatníci učinit také elektronicky. Formuláře jsou k dispozici na internetových stránkách daňového portálu na adrese www.daneelektronicky.cz.

Obsahují vysvětlivky, nápovědy a umožňují provést kontrolu formální správnosti vyplněných řádků daňového přiznání, včetně kontroly úplnosti vyplněného přiznání. Za pomoci této aplikace je možné daňové přiznání odeslat na místně příslušné územní pracoviště elektronicky prostřednictvím daňového portálu, popřípadě jej mohou vytisknout a použít k platnému podání v listinné podobě. Rovněž je zde možné vytvořit podání v požadovaném formátu k odeslání prostřednictvím datové schránky.

Lhůta pro podání daňového přiznání k daním z příjmů u poplatníků daně z příjmů fyzických a právnických osob za rok 2019, v níž je ještě možno bez sankce podat daňové přiznání, uplyne v úterý 18. srpna. V tento den budou mimořádně otevřeny podatelny územních pracovišť Finančního úřadu pro Jihočeský kraj v době od 8 do 17 hodin.

Pokladna bude otevřena na Územním pracovišti v Českých Budějovicích vždy v pondělí a ve středu od 8 do 15 hodin a dále v poslední den termínu pro podání daňového přiznání v úterý 18. srpna od 8 do 15 hodin. V případě, že se daňoví poplatníci rozhodnou podat daňové přiznání osobně na územním pracovišti, musí být připraveni dodržet zvýšená hygienicko-bezpečností opatření.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace