Argo: kvůli autenticitě hráli některé role skuteční členové Mendezovy rodiny

Tento příběh je inspirován skutečnými událostmi v nestabilním Íránu. Hlavní roli si zahrál Ben Affleck, který jí byl natolik dojat, že v den, kdy umírá skutečný Tony Mendez, jehož si ve filmu zahrál, mu vzdává hold a nazývá ho skutečným americkým hrdinou. Zjistěte i vy, jak to tehdy, na konci íránské revoluce, bylo.

Ben Affleck svou roli zahrál mistrovsky

Drama pojednává o skutečném příběhu, jenž se odehrál na konci roku 1979 v Íránu zmítaném islámskou revolucí. Hlavním hrdinou příběhu je Tony Mendez. Ve filmu si tuto postavu zahrál Ben Affleck. Aby byl děj co nejvíce autentický, některé z postav hráli skuteční členové rodiny pravého Mendeze, kteří tento příběh opravdu prožili. Hrají spolupasažéry mikrobusu, co je možné vidět na konci filmu.

Samotný Mendez se Bena zastal

Tony Mendez je považován za národního hrdinu, proto i Ben Affleck hrál jeho postavu s úctou a snažil se, aby na něj byl tento muž hrdý. Možná to bylo také proto, že samotný Tony Mendez se Bena zastal, když byl mnohými kritizován, že zrovna on bude hrát tak významnou roli. Vadil jim také velmi odlišný vzhled těchto dvou mužů. Když v roce 2019 zemřel na Parkinsonovu chorobu, vzdal mu herec hold. Mendezovi bylo 78 let.

Nepřehlédněte: Ztloustnout i zhubnout: co herci udělají pro svou roli?

Radikálové chtějí zabít americké občany

Tento film popisuje příběh, který se odehrává po politickém převratu v Íránu. Právě vrcholí revoluce. Radikálům se povedlo proniknout na americké velvyslanectví a získávají rukojmí. Přesto se šesti Američanům podaří uprchnout a pomoc hledají v domě kanadského velvyslance. Musí se skrývat a stávají se štvanou zvěří. Jejich jedinou nadějí na záchranu je tajný agent CIA, Tony Mendez, jenž vymyslí geniální plán.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu