Hlavní obsah

Třetí podoba Nové syntézy

Právo, ŠH

Rocková skupina Blue Effect, v jejímž čele stál kytarista Radim Hladík, vydala v letech 1971 a 1974 alba s jazzovým orchestrem nazvaná Nová syntéza a Nová syntéza 2. Nadčasové nahrávky vrátil Hladík na pódia v roce 2014. Nyní se projekt pod dohledem Hladíkovy rodiny zhmotní potřetí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radim Hladík zemřel v roce 2016.

Článek

Stane se tak ve spolupráci s původními členy Blue Effectu a hosty, mezi nimiž budou i Michal Pavlíček či Hladíkův spoluhráč z Matadors zpěvák Viktor Sodoma. Projekt bude představen v pražském divadle Archa 13. září letošního roku.

„Blue Effect Radima Hladíka i s hostujícím Michalem Pavlíčkem zahrál už na oslavách našeho patnáctého výročí. Premiéra obnovené Nové syntézy nám proto přišla jako ideální program i k oslavě dvacátého výročí vzniku Kytary.cz,“ popisuje za pořadatele Filip Černý ze společnosti Kytary.cz.

Dodává, že znovu vydané album pokřtí Hladíkova rodina včetně manželky Zlaty, dcery Lucie a syna Radima Jr.

Na pódiu budou stát členové Blue Effectu s Kyx Orchestra, kteří s Hladíkem skladby nastudovali již v roce 2016. Jako hosté se objeví kytaristé Michal Pavlíček, Adam Krofian, Norbi Kovács a Roman Helcl, zpěváci Viktor Sodoma, Pavel Bohatý, Iva Marešová, Thom Fröde, Xavier Baumaxa či Yannick Tevi.

Večer zahájí vystoupení českých klubových muzikantek a muzikantů Megaton Stars Band.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám