Na ústecké onkologii je nový rodinný pokoj paliativní péče pro pacienta a blízké
Foto: Krajská zdravotní
Most

Ústí nad Labem - Centrum vysoce specializované onkologické péče pro dospělé Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., má nový rodinný pokoj paliativní péče pro hospitalizovaného pacienta a jeho blízké. Přestavěním prostor vznikla nadstandardně vybavená stanice paliativní péče odpovídající potřebám medicíny 21. století.

Na stavebních úpravách se finančně podílela prostřednictvím Nadačního fondu Evy Matějkové (NFEM) společnost CS-Beton částkou 300 tisíc Kč. Vybavení rodinného pokoje a dalších několika standardních pokojů bylo pořízeno z daru ve výši 8000 EUR společnosti Henkel ČR. „Podpora Nadačního fondu Evy Matějkové má ve společnosti Krajská zdravotní nebývalý finanční rozsah. Vybavení nebo finance, které již prostřednictvím fondu, zejména na ústeckou onkologii, doputovaly, nemají za existenci naší společnosti obdoby,“ poděkoval generální ředitel Krajské zdravotní, a. s., Ing. Petr Fiala, který se společně s ředitelem zdravotní péče ústecké Masarykovy nemocnice MUDr. Alešem Chodackým zúčastnil slavnostního představení rodinného pokoje paliativní péče.

2807kzcrkz1

Foto: Krajská zdravotní

„Rodinný pokoj paliativní péče je určen blízkým nemocného, kteří s ním chtějí trávit společné poslední chvíle jeho života. Je využíván nejčastěji pro mladé pacienty, se kterými v nemocnici zůstávají rodiče. Pokoj vznikl spojením dvou jednolůžkových pokojů s propojením na vlastní sociální zařízení. Pokud není aktuálně takto využíván, dá se opět upravit na dva samostatné jednolůžkové pokoje. Na stanici je celkem šest paliativních lůžek se snahou o zachování jednolůžkového uspořádání tak, aby bylo dosaženo maximálního komfortu pro pacienta a jeho blízké,“ uvedla MUDr. Martina Chodacká, primářka ústeckého onkologického oddělení.

„Podpora přišla v čase, kdy se v ústecké Masarykově nemocnici vytváří další forma paliativní péče s nemocničním konziliárním týmem. Na našem zdravotnickém pracovišti vzniklo zároveň komplexní zázemí pro tento tým. Mobilní hospic ústecké Masarykovy nemocnice, jako další forma paliativní péče, působí v budově onkologického oddělení V Podhájí od roku 2014,“ doplnila lékařka ústeckého onkologického oddělení a vedoucí lékařka ústeckého mobilního hospice MUDr. Jana Dušánková.

2807kzcrkz3

Foto: Krajská zdravotní

„Nadační fond Evy Matějkově byl primárně založen na podporu zdravotnictví. Co člověk může potřebovat více, když má zdravotní problémy, než kvalitní nemocnici s příjemným a vzdělaným personálem. Já navíc razím heslo, že každý člověk si má v životě na sebe umět vydělat. U nemocného je to většinou o tom, že mu osud nedal tuto možnost, tak mu pomozme,“ řekl závěrem Ing. Josef Matějka, předseda Správní rady NFEM a jednatel společnosti CS Beton, s. r. o.

Již od vzniku Mobilního hospice v ústecké Masarykově nemocnici trvá úzká spolupráce a podpora ze strany firmy CS-Beton, s. r. o., cestou NFEM. Díky fondu získalo ústecké onkologické oddělení koupací lůžko, oxygenátor, přenosný infuzní dávkovač, příspěvek na pořízení nového vozidla a darem i služební auto Hyundai Santa Fe.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru