V Palermu nebude hrát ani Kontaová. Britka se chce připravit na americké betony

28. 7. 2020, 18:44
Aktuality 40
Antukový turnaj WTA v Palermu, kde má příští týden proběhnout restart sezony, přišel po světové dvojce Simoně Halepové o další zvučné jméno. Pořadatelům se omluvila 14. hráčka světa Johanna Kontaová, jež se rozhodla dát si více času na vyladění formy a startovat o týden později na tvrdém povrchu v americkém Lexingtonu.
Profily hráčů
Johanna Kontaová (© AFP)

Johanna Kontaová včera na Battle of the Brits 2 v Londýně odehrála první zápas od březnového přerušení sezony. A nerozehranost byla znát, když překvapivě prohrála 4-6 3-6 s krajankou Jodie Burrageovou (293. v WTA).

Následně 29letá Britka oznámila, že se příští týden nezúčastní turnaje v Palermu. Údajně nechce hrát na antuce a raději se připraví rovnou na americké betony. Od 10. srpna by měla hrát v Lexingtonu a před US Open by neměla chybět v New Yorku, kam je ze Cincinnati přesunut letošní ročník podniku WTA Premier.


Světová čtrnáctka Kontaová dnes odehrála druhý zápas na Battle of the Brits a připsala si první výhru. S Katie Boulterovou (370. v WTA) sice šestkrát v řadě neudržela servis a prohrávala 2-6 a 0-3, ale vývoj otočila a zvítězila 2-6 7-6(5) 10-6.

Pořadatelé turnaje v Palermu si ještě před pár dny pochvalovali velmi kvalitní obsazení svého podniku, nyní už ale takové nadšení nesdílejí. O víkendu se totiž odhlásila i světová dvojka Simona Halepová z Rumunska, která se omluvila kvůli komplikacím spojeným s koronavirovou pandemií.

Nasazenou jedničkou na Sicílii by tak měla být 15. hráčka světa Petra Martičová z Chorvatska. Z Top 20 jsou přihlášeny ještě Markéta Vondroušová a Maria Sakkariová.

Z českých tenistek se na restart sezony do Itálie chystají také Karolína Muchová, Kristýna Plíšková a o divokou kartu údajně požádala dokonce i její sestra Karolína. Ta se chce antukového turnaje zúčastnit v případě, že by došlo ke zrušení US Open dříve, než odletí do New Yorku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

40
Přidat komentář
Fandina
Jupííííííííííííííííí smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
ať žijí smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
ahoooj - doufám, že jsi u moře nevymetala noční podniky smile
Reagovat
brixner
U moře? Ty, umí bábinka vůbec plavat?smile
Možná jí má v parádě nějakej plážovej zajíček, což by jí prospělo smile
No nic, du umejt pytlik a hups do pelechusmile
Reagovat
paddy
nešel by limit zvýšit na 5? smile smile

alespoň pro ty, kdo při registraci uvedli český email smile :)
Reagovat
FulnekUltras
český nebo slovenský resp. československý
Reagovat
paddy
A pro jistotu i červenou vlajku se srpem a kladivem smile
Reagovat
skott
Co je na smajlících tak skvělého? Když jsem se tady kdysi poprvé registroval, tak mě překvapilo, že tu chybí, ale postupem času jsem zjistil, že to bylo spíše plus. Stačí se podívat vedle na diskuzi anebo na podobný eurofotbal, kde vyjde článek a většina příspěvků je buď jen palec nahoru/dolů nebo vysmátej smajl. Aby si člověk přečetl nějaký zajímavý názor musí srolovat desítky nic neříkajícího odpadu. Na to stačili místní trolové.
Reagovat
brixner
No jo, něco pravdy na tom je...Je to spíš takové oživení, prostě se teď ty komenty typu palec nahoru budou hejbat, no. Osobně bych spíš přivítal odpočet znaků při psaní, občas se tu někdo rozvášní(že, pánko Brixněr nebo kamilos) a pak ty korekce akorát tak člověka serou. Kdysi jsem občas taky lezl na chaty a blikalo to tam jak na Tajm Skvér, jde spíš o zvyk a myslím, že zrovna tahle prastará grafika nejméně zatěžuje systém. Kdysi jsem narazil na Incredi mail a to jsem teprve čuměl, co se dá vytvořit pomocí smajlíků!! No, asi to někdo ani používat nebude, já jo, ten zubatej zmetek se mi líbí...smilesmilesmile
Reagovat
skott
Odpočet znaků by byl fajn, dřív by se mi taky občas hodil. Ale tady jsou změny velmi pozvolné. Jak jenom dlouho trvalo než se přeslo z řazení příspěvků pod sebe na větvení nebo na začátku když pro každý příspěvek člověk vypisoval svůj nick...
Jinak smajlíky jsou na TP snad nejvtipnější, co jsem viděl, to musím uznat.smile
Reagovat
paddy
Odpočet není nutný, stačí koment rozdělit, když není odeslán, dlouhé věci stejně lidi moc nečtou
Reagovat
brixner
Ještě odpočet znaků...smile
Jo a ňákej ten turnaj...smile
Reagovat
paddy
do tvých komentů bys potřeboval šukajícího smajlíka smile
Reagovat
brixner
No dovol! Já, takový dobračisko...smile
Reagovat
brixner
Jsem jen zvědav, jak to tady časem začne blikat, to bude jako svého času chat na Seznamusmile
Takže pět?
Zkouška - smile smile
Reagovat
paddy
Eurosport odhaduje, že pouze 3+4 hráči z Top10 budou na US Open
to je trochu mimo (myslím, tak 15 přijede), ale zajímavé k přečtení

https://www.eurosport.com/tennis/us-open/2020/us-open-who-s-in-and-who-s-out-will-djokovic-federer-nadal-serena-and-others-play_sto7815345/story.shtml

je jasné, že někteří budou volit pouze mezi US a EU
říkám pořád, nikdo (rozumný) nedá několik turnajů v řadě smile

Jamie Murray says 14-day quarantine rules means players will be asked to choose between New York and Europe

https://www.skysports.com/tennis/news/12110/12037193/jamie-murray-says-14-day-quarantine-rules-means-players-will-be-asked-to-choose-between-new-york-and-europe

turnaj bude asi mít slabší účast a lze čekat i dost překvapení, ranking nebude hrát takovou roli, prostě takové kolo štěstí smile

my se budeme modlit, aby to vyhrál zrovna ten náš favorit smile
Reagovat
LordMutademus
Andy až na pár skvělých halfvolejů nic extra. Je před ním ještě dlouhá cesta, hlavně ať kyčel drží.
Ale zaujala mě mladá Jodie Burrage. Skvěle podávala i returnovala, na síti to taky zvládala dobře, i když taky bylo pár chyb. Včera porazila v singlu Kontu. Velká naděje pro britský tenis. Navíc je to fakt kočka. :-)
Hodně komické bylo proměnění mečbolu, kdy Andy nešťastně napálil Jodie. :-D
Reagovat
Krisboy
Buď v klidu. Tahle nová kyčel přežije i jeho děti.
Reagovat
skott
Tak Jodie Burrage má nepochybně na to aby se dostala v blízké době do první stovky, ale zrovna včera to pohnojila ona při konci STB, dvojchybou i pokaženým volejem. Mnohem lepší byla Emma Raducanu, jejíž výkon naopak během zápasu gradoval. Při rozhodujícím brejku ve druhém setu na 6-4 si tam třeba dvakrát po sobě vychutnala Andyho lobem, včetně toho kterým proměnila setbol. A nejlepší na kurtu pak byla i v samotném STB.
Každopádně těším se na jejich vzájmený duel dnes večer.
Reagovat
LordMutademus
Já to asi neuvidím. Mohl bys pak napsat krátký report? Díky.
Reagovat
skott
jo, zkusím k tomu něco napsat večer.
Reagovat
LordMutademus
Díky. Jinak, nevíš, jak na tom je Laura Robson? Už jsem o ní strašně dlouho neslyšel.
Reagovat
skott
Laura je tuším po dvou operacích kyčle, ale zřejmě je rehabilitace velmi pomalá a náročná. Když ještě komentovala pro BT Sport tak říkala, že se vrátit chce, ale jak je na tom teď s tréninkem netuším. Bohužel já jsem ztratil víru, už když roky laborovala se zápěstím.
Reagovat
EllNino
Je to až neskutečné smile Ale bohužel talent není vše
Reagovat
skott
Laura je určitě jedna z hráček u které mě ta zranění mrzí nejvíc za dobu co sleduju tenis:(
Reagovat
EllNino
Určitě no, je mi jí už docela líto
Reagovat
LordMutademus
Aha. Díky. Je to velká škoda, v roce 2013 měla našlápnuto celkem slušně, pak ale přišly zdravotní trable, které jí nejspíš zničily kariéru.
Reagovat
skott
tak holky měly po výborném odpoledním utkání Evanse s Norriem na co navazovat, aby potvrdily, že jejich zápas měl být vrcholem dne a zvládly to se ctí.
Jodie na začátku byla lepší hráčkou, měla dokonce nějaké bp na doublebrejk 3-0, ale nevyužila je. Emma se postupně zlepšovala, začala mnohem více útočit Burrage do forhendu z kterého postupně Jodie dělala stále více chyb. Jinak se obě většinou přetahovaly v agresivních výměnách od základní čáry. Emma poté měla dva setboly už za stavu 5-4 (jeden z nich Jodie dobře zachránila na síti), ale využila až ten třetí o něco později za stavu 6-5.
Druhý set byl určitě kvalitnější, především ze strany Emmy, která si dovolovala stále více, nebála se dropshotů, ale hlavně hrála mnohem variabilněji s čímž si Jodie nevěděla vůbec rady. Jakmile to Emma začala prokládat slajsem nebo změnou rotace, přišla dřív nebo později Jodie chyba. Emma potom ustála i snad jedinou svoji dvojchybu v zápase, když servírovala na vítězství.
Reagovat
EllNino
Emma je pro mě hrozně zajímavá hráčka :) Snad se prosadí v dospělých :)
Reagovat
skott
Pokud nebude mít smůlu jako Laura, tak za to dám i ruku do ohně:) Vždycky když o ní někdo mluví, ať už Keothavong, Judy Murray nebo kterákoliv z FC spoluhráček, tak vyzdvihují jaká to je pracantka, jak je pilná, nejen na kurtu, ale i ve škole, na což hodně kladou důraz její rodiče a byl to důvod proč toho nemá až tolik nahráno ve srovnání s některýma jinýma podobně talentovanýma holkama jejího věku. Popravdě to je něco, co třeba Lauře trošku chybělo.
Reagovat
EllNino
Myslíš ta píle? Že moc spoléhala na svůj talent?
Reagovat
skott
jo, píle nebo možná taková ta zažranost do tenisu, něco jako má třeba její vrstevnice Heather Watson. Ač ji mám také rád, tak talent Laury jí chyběl, přesto na různé milníky dosáhla skoro vždy před ní (Top 100, titul..) Nemyslím si, že by byla Laura flink, to vůbec, ale určitě je možné, že tomu vždy nedala úplně všechno. Ona prostě věděla, že bude vždycky finačně v pohodě a možná i to lehké protěžovaní ze strany LTA nebo Wimbledonu jí ne vždy pomohlo.
Reagovat
EllNino
To je pravda, protěžována byla, ale už v 15 měla prostě super výsledky mezi dospělými ... nebylo to nějaké postrkávání holky, která na to nemá ...

Het je jiný příběh, taky toho ve výsledku dosáhla více než Laura
Reagovat
skott
určitě, také když si člověk uvědomí, že v té době byl britský ženský tenis víceméně jen Keothavong + Baltacha a při vší úctě hlavně k Eleně, to byly jen naprosto průměrné hráčky. Proto nadšení z Laury bylo zcela oprávněné. Dneska jsou Britky úplně jinde, ať už základnou hráček nebo úspěchy.

s těmi výsledky, ale úplně nesouhlasím, já bych asi radši pořád bral kariéru Laury než Hev. Možná titul Lauře chybí, ale jinak vyšší career high, lepší GS výsledky, stříbro z domácích OH, řadím na stejno mixem z Wimbledonu. Ale hlavně Laura byla nebezpečnější hráčkou pro soupeřky, např. výhry proti Top 10, kde Laura má 4, Heather jen jednu.
Reagovat
LordMutademus
Díky, za report. Jsem trochu zklamaný, ale na druhou stranu, čím víc talentovaných Britek, tím líp.
Reagovat
skott
není zač;) myslím, že zklamaný být nemusíš, Jodie je na správné cestě.
Reagovat
smazaný uživatel
Je tu niekto kto hrava tenis na vyssej urovni? Zaujimala by ma jedna vec.Ako mozu top hraci sveta (do top20) prist po dlhsej prestavke naspat a zrazu uplne zabudnut tenis a prehravat s podpriemernymi hracmi jednoznacne? Je to strasne caste ze hrac po dlhsej pauze sa vrati a prehra uplne jasne proti slabemu.To oni predtym vobec netrenuju? Neskusaju si zahrat s niekym? To sa da zrazu nevediet zakladne udery? Ja nerozumiem tomu
Reagovat
blixa
Nooo, chraň bůh že bych snad hrál na "vyššej úrovni" smile , ale nebude to náhodou tím, že ti hráči, které považuješ za "jasně slabé" jsou ve skutečnosti zatraceně dobří ? Ta ta tenká slupka té "kulturní nadstavby", která dělá hráče top 20 hráčem top 20 se prostě musí herní praxí opět vybudovat ?
Reagovat
Mr.Pink
herni praxi treninkem nenahradis, nejakou dobu trva, nez ziskas zpet spravny timing a cit pro balon.
Reagovat
FulnekUltras
je to všechno jakési ČAPÍ...

A protože příslušné symboly zatím ;-) nejsou k dispozici, vypomůžem si jinak. ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=bWu2FAZi-p0
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist