Film Naživo představí “Vzduchem” od Losers Cirque Company

film_nazivo_kaleidoscope_poster_A1_10mm_spad_tisk.indd
film_nazivo_kaleidoscope_poster_A1_10mm_spad_tisk.indd

Film Naživo – jedna z nejvýraznějších letních událostí roku 2020, která představuje filmaře jako součást živé kultury, přináší do kin Film Naživo: “Vzduchem” tanečně akrobatického souboru Losers Cirque Company.

Film Naživo je ojedinělý projekt Viktora Tauše, v němž pět divadelních souborů inscenuje svá představení mimo divadlo, v exteriérech, které obsahu původní divadelní hry dodávají nový kontext a rozvíjí téma. Filmový štáb je natáčí v jediném živoucím záběru, který v ten samý okamžik přenáší do kin v České republice.

Prostřednictvím kamery Martina Douby se diváci ocitají v intimním prostoru akrobatů nebo naopak ve fascinujícím světě kolem nich. Divadlo se transformuje ve film a film v živou kulturu ve vašich kinech.

Druhý Film Naživo interpretuje představení “Vzduchem” Losers Cirque Company. V kinech ho bude možné vidět pouze v pátek 31. července od 21:00.

 

Zkušenost s prvním Filmem Naživo popisuje Viktor Tauš takto: “Zkušenost s prvním filmem byla fascinující. S Cirkem La Putyka nás na louce u Karlštejna, kde jsme pro Film Naživo, pod vedením Rosti Nováka, adaptovali jejich “Kaleidoscope”, zastihla surrealistická bouře. Nečekaná. Okamžitá. Artisté se semkli s filmaři a adaptovali své výstupy i způsob jejich snímání podmínkám za běhu. Na bouři živě reagovali i kinaři a korigovali zvuk pro nejlepší divácký zážitek. Diváci nám drželi palce a některá kina roztleskali jako divadlo. Byl to obraz kultury téhle doby. Manifest potřeby vyprávět příběhy v souladu s realitou ať je jakákoliv.

 

Volný jako pták

Druhý Film Naživo interpretuje inscenaci Losers Cirque Company “Vzduchem” volně inspirovanou románem “Jonathan Livingston Racek” Richarda Bacha. Divák sleduje postavu, která objevila radost a vášeň pro létání. Zdokonaluje jej, posouvá své hranice a objevuje, čeho všeho je jeho tělo schopné, zbaví-li se strachu. Padá a znovu vstává. S plnou vírou ve své sny nalézá vytrvalost, individuální odvahu a svobodu. I když únavou usíná ve stoje, překonává všechny nástrahy, zlomené křídlo a dokonce i smrt.

 

Film Naživo inscenaci zasazuje na dno opuštěného bazénu, do světa jeho blízkých, kterým je lépe na pohodlné zemi či v tomto případě “na dně”. Jonathan vzlétá z jejich světa, a byť se mu to daří sotva nad okraj bazénu, představuje to pro něj nový svět. Rackovo úsilí vzlétnout je zde také obrazem smutku za častým osudem skvostné historické české architektury v současnosti” vysvětluje Viktor Tauš

 

Co od spolupráce na projektu Film Naživo čeká, popisuje choreograf Matyáš Ramba„Viktor Tauš nás inspiroval a dokázal, že práce na divadelním projektu nemusí končit premiérou, ale může se dál vyvíjet a posouvat. Projekt Vzduchem se díky streamům přetvořil natolik, že jsme se ve spolupráci s Viktorem rozhodli z něj udělat taneční film. Proto bych moc rád pozval diváky do kina na originální zážitek. S dokonalým obrazem a zvukem v intimní atmosféře mohou sledovat živé divadelní představení, krásu a neopakovatelnost okamžiku.“

 

Bude možné vidět v kinech 31. 7. od 21:00. Na pozvánku se můžete podívat zde: https://www.youtube.com/watch?v=zdiI9UjHlqo

 

Přehled programu Filmů Naživo:

31. 7. 2020 Losers Cirque Company: Vzduchem

8. 8. 2020 Heaven’s Gate: Amerikánka

29. 8. 2020 Vosto5: Pérák

12. 9. 2020 Divadlo Na zábradlí: Tajný agent

 

Námět a choreografie: Matyáš Ramba, Hudba: Vladimír Mikláš, Scéna: Petr Horníček, Kostýmy: Lucie Červíková, Light design: Michael Bláha, Produkce: United Arts, Režijní supervize: SKUTR, Zvuk: Karel Mařík, Účinkují: Kristýna Stránská, Vítězslav Ramba, Tomáš Pražák, Naim Ashhab, Michal Heriban, Vladimír Mikláš

 

Film Naživo – https://www.facebook.com/filmnzv/

Losers Cirque Company – www.loserscirque.cz

Comments

comments

Vyhledat