Zde může být vaše reklama.

Kádrové změny Odchovanci Sigmy do první ligy, mladíci na hostování

Odchovanci Sigmy do první ligy, mladíci na hostování

foto: Petr Pelíšek

29. 07. 2020 - 08:03

Se startem příprav na novou sezonu v klubech první a druhé fotbalové ligy začalo jako obvykle docházet k přestupům a přesunům hráčů. A týká se to samosebou i těch, kteří jsou odchovanci SK Sigma Olomouc. V případě mladých hráčů, kteří byli v béčku nebo áčku, jde o hostování, ovšem hned tři odchovanci SK Sigma jsou nově v kádrech profesionálních klubů pro nový soutěžní ročník, dva v první lize.

Nováčkem FORTUNA:LIGY je Zbrojovka Brno. Tu trénuje kouč Miloslav Machálek, který olomoucký fotbal podrobně zná. Možná i proto už měl na jaře v kádru odchovance SK Sigma brankáře Martina Šustra, stopera Pavla Dreksu a útočníka Jana Hladíka. Machálek si vzal Šustra s Hladíkem z druholigové Líšně, kterou ještě na podzim trénoval. A nyní si k sobě do Zbrojovky bere dalšího odchovance Sigmy, stoper Jan Hlavica (1994) tak míří do nejvyšší soutěže. Stejně tak záložník Jan Koudelka (1992), který prošel dorostem Sigmy, jde do Zbrojovky, kam přestupuje z 1. SK Prostějov.

Třetí odchovancem Sigmy, kterému se podařilo dostat letos v létě do profesionální soutěže, je záložník Roman Bala (1997). Ten byl hráčem a oporou třetiligového SK Uničov. Prostějov ho zkoušel v přípravném utkání proti SK Sigma, které vyhrál 4:0. A nyní Roman Bala přestoupil do druhé nejvyšší soutěže.

Přípravu s druholigovým Prostějovem zahájili tři hráči SK Sigma Olomouc – jsou to záložníci Jiří Spáčil (1999), Štěpán Langer (2000) a Jakub Matoušek (1999). Posledně jmenovaný už se s druhou nejvyšší soutěží zkušenosti, v minulé sezoně hostoval ve Vítkovicích.

Další dva hráči SK Sigma zamířili opačným směrem. V přípravě s druholigovým Třincem jsou stoper Lukáš Neuer (1999) a záložník Tomáš Zlatohlávek (2000). Zlatohlávek byl v minulé sezoně členem prvoligového kádru SK Sigma, ale šanci nedostal.

Minulé pondělí zahájil přípravu s týmem SK Sigma útočník Pavel Dvořák, který byl na hostování v 1.FC Slovácko. Dlouho se ale nezdržel, už je v přípravě s druholigovým Hradcem Králové, jehož je odchovancem.

Na Andrově stadionu nyní trénují dva útočníci, se kterými už klub dál nepočítá – Lukáš Buchvaldek (1996) a Ismar Tandir (1995) byli v minulé sezoně na hostování, teď trénují s třetiligovým béčkem a čekají na další angažmá.

Další články