Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

SLOVENSKÁ VLÁDA SCHVÁLILA ZÁKON O ZRUŠENÍ ROZHLASU A TELEVÍZIE SLOVENSKA (RTVS). SNAŽÍ SE TAK OVLÁDNOUT VEŘEJNOPRÁVNÍ MÉDIUM. více zde

Novou komedii Můžem i s mužem bude režírovat Vanda Hybnerová

Na počátku byly čtyři ženy a jedna divadelní komedie Můžem i s mužem, v níž se potkávají Vanda Hybnerová, Jitka Sedláčková, Kateřina Kaira Hrachovcová a Dáša ZázvůrkováZa dvě sezóny se uskutečnily bezmála dvě stovky repríz a představení Můžem i s mužem viděly tisíce diváků po celé České republice. Vznikla tak myšlenka filmové komedie, kterou bude jako svůj celovečerní debut režírovat Vanda Hybnerová.

Herečky z filmu Můžem i s mužem

Zatímco v Hollywoodu nebývá přerod známé herečky v režisérku celovečerního filmu nebo seriálu ničím neobvyklým, v Česku je hereček/filmových režisérek zatím jen velmi úzká skupina a Vanda Hybnerová tak bude jednou z mála, které se pustily do režie celovečerního hraného filmu.
„Za svou hereckou kariéru jsem pochopila, že komedie je sice jedním z nejnáročnějších žánrů, ale zároveň nejmilovanějším. Smích přeci léčí. A my se chceme smát a trochu i léčit,“ říká Vanda Hybnerová.

Vanda Hybnerová na place filmu Bajkeři (foto: Totalfilm)

Ve filmové komedii Můžem i s mužem se představí identické herecké obsazení jako v úspěšném divadelním představení – Vanda Hybnerová, Jitka Sedláčková, Kateřina Kaira Hrachovcová a Dáša Zázvůrková a nejen ony. Kameramanem filmu je David Čálek, architektem Marek Cpin, střihačkou Olina Kaufmanová, mistrem zvuku Jiří Klenka, hudbu skládá Honza Horáček.
Snímek vzniká v produkci Pavla Fürsta. Natáčení začne 10. srpna v Praze.

Do kin film uvede Bontonfilm 13. července 2023.

-red-
zdroj: U. Donátová

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast