Hlavní obsah

Praha 1 zrušila kritizované prodloužení pronájmu restaurace

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Rada Prahy 1 zrušila rozhodnutí o prodloužení nájemní smlouvy s dosavadním provozovatelem restaurace v ulici V Kolkovně.

Článek

Informoval o tom opoziční zastupitel a předseda kontrolního výboru David Bodeček, který původní rozhodnutí smlouvu prodloužit kritizoval. Další nájemce podle něj nabídl více než dvojnásobné nájemné. Radnice vypíše novou soutěž.

Současný provozovatel, firma Gastro Staré Město, nabídl roční nájemné ve výši 8,5 milionu korun za smlouvu na 15 let. Podle Bodečka společnost Gastro Celnice nabídla nájemné ve výši 18 milionů korun ročně za smlouvu na neurčito. Vedení radnice původně tvrdilo, že součástí nynější nájemní smlouvy je opce na prodloužení a radnice by neprodloužením riskovala soudní spor.

Na základě kritiky Bodečka si radnice nechala zpracovat právní stanovisko od advokátní kanceláře Havel&Partners. „To se shoduje s mým názorem a rozborem, který jsem prezentoval na květnovém zasedání zastupitelstva, že městská část by v případném soudním sporu s největší pravděpodobností vyhrála a neprodloužení opce by si obhájila,“ uvedl Bodeček.

Znalecký posudek podle dřívějších informací jako obvyklou cenu v lokalitě určil 3,2 milionu korun ročně, firma Gastro Staré Město dosud platila 1,9 milionu korun. Podle Bodečka měla navíc problémy s platební kázní, což vedlo k zamítnutí opce, která mohla smlouvu prodloužit o dalších pět let.

Reklama

Související témata:

Doporučované