InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Před Rabenštejnskou věží zítra pokračuje Havraní léto. Francouzské šansony, hrnčířský kruh...

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Zítra již popáté ožije náměstíčko před Rabenštejnskou věží. Havraní léto se zde uhnízdilo první červencový čtvrtek a potrvá do konce září. Každý letní čtvrteční večer se tu konají hudební a divadelní vystoupení, workshopy pod širým, graffiti show a další streetartové aktivity.

 

Zítra si můžete poslechnout francouzské šansony a latinskoamerické rytmy v podání trojice Terezie Jelínková, Adam Duka a Lukáš Holý. S keramikem Martinem roztočíte hrnčířský kruh a své kožené království vám ukáže Duo Konari.

Perlička je připravena na první srpnový týden, kdy na náměstíčku a v Panské ulici proběhne off program Jihočeského jazzového festivalu. Vyladíme nejkrásnější část města na festivalový víkend. V 18.30 program odstartuje Libor Šmoldas sólo v Panské ulici a v osm večer naváže Jan Kavka Trio před věží. Ale rozhodně je se na co těšit i další týdny.

V půli srpna před věž přiletí italský učitel Gianmarco, který vás naučí balfolk, na začátku září si nenechte ujít první vystoupení smíšeného souboru Raben a 17. září se přijďte podívat na Vodní líheň Petra Nikla a Ondřeje Smeykala.
Havraní léto pořádá spolek Umění ve městě, který od června otevřel kreativní prostor Rabenštejnská 2020. Open air aktivitou tak vychází z věže ven do veřejného prostoru a oživuje náměstíčko v Panské ulici a spolu s ostatními rezidenty v okolí rozvíjí art zónu od kreativního centra Rabenštejnská 2020 přes Panskou ulici až na Piaristické náměstí.

Léto před věží - každý čtvrtek od 19 do 22 hodin - divadla, performance, hudební představení rozličných žánrů a forem.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace