Aš: Radnice se zaměřila na obchod s chudobou

29.07.2020 16:01

Bezpečná Aš. To je název pracovní skupiny s účastí zástupců městské a státní policie a vedoucích některých odborů městského úřadu, jejíž první jednání se uskutečnilo 21. července.

Aš: Radnice se zaměřila na obchod s chudobou
Foto: wikipedia
Popisek:

Pracovní skupina vznikla kvůli tomu, aby zmapovala situaci ve městě především z hlediska přílivu sociálně slabých  obyvatel, přicházejících k nám z vnitrozemí ČR i ze zahraničí, což vede k (na sociálních sítích prezentovaným) obavám starousedlíků o jejich bezpečnost.

Stěžejním tématem, souvisejícím s touto problematikou, je skupování levných nemovitostí zejména mimoašskými vlastníky, které pak slouží k takzvanému obchodování s chudobou. Jedním z cílů pracovní skupiny je vytvořit tlak na tyto majitele v tom smyslu, aby se jejich nájemníci chovali v souladu se všeobecnými normami a zákony.

„Možné problémy u těchto nemovitostí vidíme například v souvislosti s nakládáním s odpady, se záškoláctvím jejich obyvatel, přítomností nezletilců ve městě ve večerních a nočních hodinách, ve vandalismu a také v tom, zda tato obydlí vůbec splňují podmínky k bydlení či nikoliv. Sociálně slabé spoluobčany nechceme odtud vyhánět, ale chceme, aby se chovali podle běžných norem a starousedlíci tak nebyli vystavování nevhodnému chování a neměli strach vycházet ze svých domovů,“ vysvětlil starosta Aše Dalibor Blažek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…