Hlavní obsah

Baník si pojistil služby hned trojice hráčů

Ostrava
Aktualizováno

Vedení Baníku Ostrava prodloužilo smlouvy s trojicí fotbalistů. Útočník Ondřej Šašinka a záložník Filip Kaloč podepsali nové kontrakty na čtyři roky, středopolař Milan Jirásek získal smlouvu na další sezonu s opcí.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Milan Jirásek z Ostravy a Aleš Čermák z Plzně v akci během utkání nejvyšší soutěže.

Článek

Ostravský klub pokračuje ve stabilizaci prvoligového kádru. Baník si dlouhodobě pojistil dva mládežnické reprezentanty a hráče nastupující generace. Odchovanci Ondřej Šašinka a Filip Kaloč podepsali na Bazalech kontrakty až do 30. června 2024. Už zkušenější středopolař Milan Jirásek má novou smlouvu na další rok s opcí.

„Ondra Šašinka v poslední sezoně udělal znatelný pokrok a v nejvyšší soutěži se začal střelecky prosazovat. Také Filip Kaloč na jaře prokázal, že má potenciál být plnohodnotným členem prvoligového kádru. Očekáváme, že se oba herně budou dále posouvat. Navíc jsou s Baníkem dlouhodobě spojeni a spoléháme i na jejich vazbu ke klubu a regionu. Stejně tak trenéra přesvědčil i Milan Jirásek, že má své platné místo v kádru," vysvětluje na klubovém webu výkonný ředitel Michal Bělák.

Dvaadvacetiletý Šašinka i o dva roky mladší Kaloč se stále výrazněji hlásí o slovo. „Podpis nových kontraktů obou kluků jsme řešili s dostatečným časovým předstihem, všechny strany měly na tomto kroku zájem. Oba hráči prokázali svůj přínos pro tým, jsou navíc klubovými odchovanci s velkou perspektivou. Sportovní úsek Baníku chce a umí pracovat s mladými fotbalisty, oba hráči se mohou v následujícím období posunout na ještě vyšší výkonnostní stupínek," poukazuje Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která oba hráče zastupuje.

Reklama