Mezi těmi, kteří na Bazalech nezmizeli z plánů Kozla, jsou Šašinka, Kaloč i Jirásek

Mezi těmi, kteří na Bazalech nezmizeli z plánů Kozla, jsou Šašinka, Kaloč i Jirásek

Na Bazalech pokračují ve stabilizaci současného kádru trenéra Luboše Kozla tím, že si pojistili novými kontrakty hned trojici hráčů.

Konkrétně jde o zkušeného středopolaře Miana Jiráska (v minulé ligové sezoně odehrál 1908 minut čistého času) a dvojici mládežnických reprezentantů a odchovanců Baníku Ondřeje Šašinku (865 minut) a Filipa Kaloče (537 minut).

Zatímco prvě jmenovaný osmadvacetiletý borec, jenž mládežnicky vyrůstal v Interu Milán, prodloužil kontrakt o další rok s opcí, o něco mladší hráči si s Baníkem plácli až do 30. června 2024, čili na příští čtyři sezony.

"Ondra Šašinka v poslední sezoně udělal znatelný pokrok a v nejvyšší soutěži se začal střelecky prosazovat. Také Filip Kaloč nyní na jaře prokázal, že má potenciál na to být plnohodnotným členem prvoligového kádru. Očekáváme, že se oba herně budou dále posunovat. Navíc jsou s Baníkem dlouhodobě spojeni a spoléháme i na jejich vazbu ke klubu a regionu. Stejně tak trenéra přesvědčil i Milan Jirásek, že má své platné místo v kádru," nechal se slyšet výkonný ředitel ostravského klubu Michal Bělák, jehož vyjádření nabídly stránky fcb.cz.

Spokojen je také agent Viktor Kolář, který zastupuje jak dvaadvacetiletého Šašinku, tak o dva roky mladšího Kaloče. "Podepsání nových kontraktů obou kluků jsme řešili s dostatečným časovým předstihem, všechny strany měly na tomto kroku zájem. Oba hráči prokázali svůj přínos pro tým, jsou navíc klubovými odchovanci s velkou perspektivou. Sportovní úsek Baníku chce a umí pracovat s mladými fotbalisty, oba hráči se mohou v následujícím období posunout na ještě vyšší výkonnostní stupínek," pronesl na fcb.cz manažer ze Sport Investu.

První letní přípravu sehraje Ostrava poslední červencový den proti slovenské Nitře. Budou u tuho všichni tři?

Jeho rychlost a chuť střílet góly by znovu mohly platit, zní ze Střeleckého ostrova na adresu Ekpaie