29. 7. 2020

S lupou do historie: Tyrant

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Tyrant (Tyran) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Tyrant (Tyran)
Žánr Drama, Politický
Stanice FX
Vysílání 2014–2016
Počet sérií 3
Premiéra 24. 6. 2014
Délka pilotu 55 minut

O čem to je?

Barry Al-Fayeed už dvacet let utíkal před svou minulostí a rodnou zemí na Blízkém východě. Nyní žije průměrný život v Americe, má manželku, dvě děti a vše, co ho trápilo, hodil za hlavu. Jakmile se však dozvídá, že synovec v jeho domovině se má ženit, musí opět čelit svým kořenům. Jeho brutální a nestabilní bratr Jamal ho přiměje, aby zůstal a byl jeho poradcem, když jejich otec náhle zemře.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Ta zase pro jednou naprostý krok do neznáma, nečetl jsem popis, neviděl trailer, znal jen název a pustil si pilot. A po první díle jsem naprosto nadšený. Tento žánry sice běžně nevyhledávám, ale je to tak zajímavě natočené, zasazené do netradičního prostředí a tak nějak celé je to lákavé, že se k seriálu asi někdy budu muset vrátit.

Obsazení pro mě bylo nové, možná jsem někoho už v jiných projektech viděl, ale minimálně díky rolím jsem tu nikoho nepoznal, takže jsem byl rád alespoň za Jennifer Finnigan, která mi sedla v Salvation, a tady tomu nebylo jinak. Je tu plno zajímavých charakterů skutečně velice realisticky ztvárněných, to pilot i celý seriál ještě o něco povyšuje.

Příběh je od samého začátku tajemný, zasazený na vzdálené místo, vše se proplétá s minulostí, která je postupně odkrývána a závěr prvního dílu odhaluje, že vše není tak, jak se mohlo na začátku zdát. Najednou je koncept dobrý x zlý bratr fuč a rozehrává se úplně nový příběh, než jaký byl líčen od úvodu. Je tu plno otázek, vypadá to, že bude i plno zvratů, a při troše štěstí mají tvůrci vše promyšleno, takže se nakonec věci vysvětlí a spojí dohromady v něco většího.

Po pilotu mi přijde, že by seriálu nejvíc seděla jedna uzavřená série, ty tři mě trochu odrazují, ale asi časem, až dokončím, co mám teď rozdívané, minimálně první sérii nejspíš zkusím, protože mi od začátku vrtá hlavou, kdo teda bude skutečným tyranem a kam vše bude spět.

  • svěží obsazení
  • prostředí
  • tajemno, napětí, otázky
  • zvrat
  • stala se hromada věcí a vlastně nic
90 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Myslíš, že to zvládneš dokoukat? 😂
před 3 roky
ragelly

ragelly

Pevně v to věřím :D
před 3 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

To zní jak úkol na celej život :D
před 3 roky
Další články k tématu