Hlavní obsah

Nejlepším handicapovaným sportovcem uplynulého roku je opět Pešek

Praha

Sportovní střelec Tomáš Pešek byl podruhé za sebou vyhlášen nejlepším handicapovaným sportovcem České republiky uplynulého roku. Druhé místo za mistrem světa obsadila sjezdařka Tereza Kmochová, šampionka z prosincové deaflympiády v Itálii. Třetí skončil snowboardcrossař Tomáš Pazdera.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Střelec Tomáš Pešek byl 29. července 2020 v Praze vyhlášen vítězem ankety Nejlepší handicapovaný sportovec ČR roku 2019.

Článek
Fotogalerie

Tradiční anketa byla vyhlášena dnes v Praze. Původně se měl galavečer konat již v březnu, kvůli nouzovému stavu v České republice musel být ale přeložen. I dnes se akce konala za zpřísněných podmínek a s omezeným počtem lidí v sále.

Sedmadvacetiletý Pešek navázal na skvělý start kariéry, kterou zahájil v roce 2018. Loni ovládl světový šampionát v Sydney a také se mu povedlo vystřílet jistotu startovního místa pro Českou republiku na paralympijských hrách v Tokiu 2021. Posledním sportovcem, kterému se podařilo v anketě obhájit vítězství, byl cyklista Jiří Ježek, který triumfoval v letech 2011 a 2012.

Nejlepším kolektivem byli vyhlášeni reprezentanti v para hokeji, juniory roku se stali tenista Jaroslav Šmédek a plavkyně Vendula Dušková, oceněno bylo i šest trenérů - Pavel David, Marek Jelínek, David Lukeš, Michaela Řiháčková, Karel Málek a Alexandra Müller. Síň slávy se rozšířila o úspěšného cyklistu Jiřího Boušku.

V souvislosti s výročím 25 let od založení Českého paralympijského výboru převzali ceny i nejlepší sportovci jednotlivých svazů. Oceněni byli cyklista Ježek, plavci Martin Kovář a Ivana Kumpoštová, sjezdařky Petra Kurková, Kateřina Šromová a atlet a cyklista Roman Musil.

Reklama