Chrudimské noviny Někde to kvete do krásy, jinde schne pro ostudu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Někde to kvete do krásy, jinde schne pro ostudu

Chrudim – Překrásně rozkvetlé záhony, které má v režii město, dokážou vykouzlit úsměv na tváři a mnohdy i slzičku dojetí v oku i toho největšího škarohlída. Úředníkům se zkrátka daří vybírat taková místa, jež jsou „na ráně“, a lidé se tak mohou pokochat kvetoucími rostlinami všemožných druhů.

Kvetoucí „drahokamy“ od časného jara krášlí zelený pruh před místní základní uměleckou školu, najít je lze u Divadla Karla Pippicha, před regionálním muzeem, u arciděkanského chrámu. Každá taková fotka, již tiskový mluvčí radnice Aleš Prokopec na facebookový profil města vloží, sbírá zasloužené desítky „lajků“. Zdaleka ne všude je však možno vidět opečovávané záhonky.

Husova ulice, respektive její zaslepené vyústění do Masarykova náměstí, je sama o sobě odstrašujícím příkladem. Křoví u hotelu Bohemia, které dle katastru patří městu, je podestláno nepořádkem. Ubohé betonové „květináče“, která snad pamatují dobu, kdy Gustav Husák vládl Československé socialistické republice, mají také nejlepší roky za sebou. Jejich „obyvatelé“ jsou seschlí na troud. Sem už oko odboru zeleně městského úřadu nejspíše nevidí.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Karel7
#9465 Karel7 30. Červenec 2020 - 19:40
Zaslepené vyústění Husovky do Masarykova náměstí u hotelu Bohemia,které je podestláno nepořádkem s ubohými betonovými „květináči“ se seschlými sazenicemi má jednoduché řešení. Betonové „květináče“ odstranit. Nebude nepořádku pod „květináči“! Nebude uschlých sazenic v „květináčích“!
Obrázek uživatele janak
#9466 janak 31. Červenec 2020 - 11:26
Snad si této lokality vedle hotelu Bohemia, ale i za ním všimnou i lidé z vedení města. Je tu vše z doby vlády Gustava Husáka. A tato hanebná oblast pak láká sociálně slabší občany, aby si zde zabraly co se dá. Snad se sem přijdou podívat i lidé z vedení města a to především k večeru, kam to tu svojí nevšímavostí dovedli.
Obrázek uživatele karel1
#9467 karel1 1. Srpen 2020 - 16:09
Lidi tomu nerozumíte.