Policisté na Chomutovsku kontrolovali nákladní auta. Předpisy porušila většina řidičů
ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Chomutov

Chomutov - Během uplynulého víkendu se chomutovští dopravní policisté zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce. Muži zákona se tentokrát zaměřili zejména na kontroly nákladních automobilů a autobusů.

Především je zajímalo, zda se jejich řidiči dostatečně věnují řízení, zda mají v pořádku doklady k řízení a provozu vozidel a jestli dodržují podmínky přepravy nebezpečných věcí. Jejich pozornosti samozřejmě neunikl ani technický stav vozidel.

"Kontrole se kromě dalších vozidel podrobilo 16 nákladních automobilů a dva autobusy. V případě autobusů bylo vše v pořádku. Avšak většina řidičů nákladních vozidel předpisy porušila. Jednalo se celkem o patnáct přestupků," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Ze všech zkontrolovaných vozidel bylo zjištěno 29 přestupků, které spočívaly například v nevyhovujícím technickém stavu vozidel (5x) nebo nepoužití bezpečnostních pásů (4x). Tentokrát policisté ani u jednoho z kontrolovaných řidičů nezjistili užití alkoholu nebo jiných návykových látek, nezaznamenali ani překročení maximální povolené rychlosti jízdy.

"Většinu porušení předpisů (28) bylo vyřešeno uložením pokut v celkové výši cca 26 tisíc korun, jeden přestupek byl oznámen k projednání správnímu orgánu," uzavřela Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru