InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lipno nad Vltavou danajský dar od státu nechce

 Autor: Web obce Lipno nad Vltavou

    Autor: Web obce Lipno nad Vltavou

LIPNO NAD VLTAVOU - Most přes Vltavu pod lipenskou přehradou se stát pokusil již poněkolikáté nabídnout obci Lipno nad Vltavou. Nabídku Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových lipenští zastupitelé odmítli. "Řeší se to dvacet let a teď nás oslovili znovu. Most nikdo nechce, je v havarijním stavu. Musely by se do něj investovat desítky milionů korun," říká starosta Lipna Zdeněk Zídek.

 

Podle slov starosty vybudovaný most před šedesáti lety převzal Okresní národní výbor v Českém Krumlově, o tom existují dokumenty. Později ho už ale nikdo nepředal Správě a údržbě silnic, takže most zůstal státu. Ten do něj v novodobé historii neinvestoval nic a jen hledá, komu by tento danajský dar předal. 

"My už jsme zanedbaného majetku převzali od státu dost, například byty nebo kotelnu v dezolátním stavu. Ale když jsme chtěli do státu nějaký pozemek, tak jsme si ho museli koupit," zmiňuje starosta Zídek. Odhaduje, že dřív nebo později stát nechá udělat statický posudek a na jeho základě most zavře. Už teď je tam omezená nosnost. "Největší problém to asi způsobí elektrárně, která patří ČEZu, tedy většinově také státu," říká starosta.  

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace