Je to velmi důležité, říká Boateng k boji s rasismem. Fotbalisty vyzývá k pokleknutí při Lize mistrů

Německý fotbalista Jerome Boateng z Bayernu Mnichov naléhá na hráče, aby před zápasy Ligy mistrů poklekli na znamení solidarity s hnutím Black Lives Matter (Na životech černochů záleží) proti rasismu a společenské nerovnosti. Jednatřicetiletý obránce tmavé pleti má s rasismem osobní zkušenost.

Mnichov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Bayernu Jerome Boateng

Fotbalista Bayernu Jerome Boateng | Foto: DPA | Zdroj: ČTK

„Je velmi důležité, abychom s tím pokračovali i v Lize mistrů. Zejména v závěrečných kolech, která bude sledovat celý svět. Snad se k nám přidají i další sportovci,“ řekl Boateng, který už o rasismu mluvil se spoluhráči z Bayernu Joshuou Kimmichem a Leonem Goretzkou.

Fotbalista z Premier League zveřejnil rasistické urážky. Policie pak zatkla dvanáctileté dítě

Číst článek

„Ptali se mě, jak to mohou podpořit a jaké to je čelit rasismu. Řekl jsem jim, co se mi stalo a proč je to tak bolestivé, když musíte poslouchat takové věci,“ dodal mistr světa z roku 2014.

Bayern je před osmifinálovou odvetou Ligy mistrů s Chelsea, která se hraje příští sobotu, ve výhodné pozici. V prvním utkání zvítězil před přerušením soutěže kvůli koronaviru v Londýně 3:0.

V hnutí Black Lives Matter, jež spustila květnová smrt neozbrojeného černocha George Floyda při zatýkání v Minneapolisu, se výrazně angažuje například britský mistr světa formule 1 Lewis Hamilton i další sportovci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme