David Dekker byl jedním z nejlákavějších mladých cyklistů na trhu. Současný mistr Nizozemska v kategorii U23 letos vyhrál jednorázové závody 2. kategorie Craft Ster van Zwolle a Dorpenomloop Rucphen a navíc skončil třetí v klasice Le Samyn. A to ještě není profesionálem, působí v akademii SEG, významné nizozemské sestavě zaměřené na výchovu talentů. 

David Dekker je synem Erika Dekkera, bývalého profesionála a dlouholeté opory týmu Rabobank. Erik vyhrál celkem čtyři etapy na Tour de France a také klasiky Amstel Gold Race, Clasica San Sebastian, Paříž - Tours a spoustu dalších závodů. Zatímco otec byl především klasikář, syn je zatím hlavně sprinter. V hromadných dojezdech získal své největší úspěchy. 

Přestup do týmu, kde dlouho působil jeho otec, byl pro Davida prioritou: "Jsem rád, že jsem podepsal s Jumbo - Visma. Kromě toho, že je to nizozemský tým, také ohromně rychle roste. V současnosti je jedním z nejlepších ve WorldTour. Myslím, že můžu využít možností týmu a stát se nejlepším závodníkem v rámci svých předpokladů."      

"Když se podíváte zpět na posledních pár let, tak uvidíte, že je to logický krok v mé kariéře. Hodně jsem zlepšil a přestup si zasloužil. Chci se zaměřit na spurty. Můžu se toho spoustu naučit od velkých sprinterů, například od Dylana Groenewegena," dodává Dekker. 

Podel Merijna Zeemana, sportovního ředitele Jumbo - Visma, dostane Dekker dostatek příležitostí: "David se hodně zlepšil během angažmá v týmu Metec. Letos na jaře se prosadil v akademii SEG v těch pár závodech, které se jely. Podle nás je talentovaným sprinterem, který může ještě růst. Bude mít hodně příležitostí. V posledních letech jsme se o spurtech hodně naučili díky spolupráci s Dylanem. David z toho může těžit."