Hlavní obsah

Měla to být nejvýkonnější konzole na světě. Zůstalo ale jen u slibů

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulém roce se zástupci herního studia Slightly Mad kasali tím, že vyvíjejí nejvýkonnější televizní konzoli na světě. Mělo jít o zdatnou konkurenci především pro Xbox Series X a PlayStation 5, které se na pultech obchodů objeví letos před Vánocemi. Nyní je ale již jasné, že zůstane pouze u slibů, projekt Mad Box byl definitivně odpískán.

Foto: archív tvůrců

Designový návrh Mad Boxu

Článek

I když se to nemusí na první pohled zdát, Slightly Mad je v herním světě opravdu zvučné jméno. Toto herní studio stojí například za oběma díly slavného automobilového simulátoru Project Cars. Jak připomněl server Variety, už v minulosti se tento podnik se sídlem v Londýně zapsal do herní historie tituly Test Drive: Ferrari Racing Legends či Need for Speed: Shift 1 a 2.

Přestože s vývojem vlastního hardwaru neměli tvůrci prakticky vůbec žádné zkušenosti, jejich oznámení o pracích na nové konzoli nebral nikdo na lehkou váhu. Obzvláště s ohledem na to, že zakladatel a šéf herního studia Slightly Mad Ian Bell zveřejnil i první koncepty toho, jak by novinka mohla vypadat.

Koronavirus výrobu neohrozil, herní konzole nové generace letos vyjdou

Hry a herní systémy
Foto: archív tvůrců

Designový návrh Mad Boxu

„Co je Mad Box? Je to ta nejvýkonnější konzole, která kdy byla postavená. Chcete hraní ve 4K či virtuální realitu při 60 snímcích za sekundu? Máte to mít,“ uvedl tehdy Ian Bell na Twitteru.

Dále doplnil, že jeho společnost nabídne také bezplatný engine pro snadný vývoj her právě pro tuto platformu. To by mohlo v konečném důsledku zlevnit hry – alespoň tedy v porovnání s tituly určenými pro PlayStation a Xbox.

Jenže pak se odmlčeli. Až po několika měsících, kdy média začala spekulovat, že je celý projekt mrtvý, přiznali tvůrci nakonec pravdu – nejvýkonnější konzole nikdy nespatří světlo světa. Mad Box byl odpískán.

Foto: archív tvůrců

Takto měll vypadat ovladač nové konzole.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám