Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Boleslav chystá mezinárodní florbalový turnaj, přijedou Střešovice i švýcarský Köniz

Florbalisté Mladé Boleslavi se i při současných opatřeních chystají na pořádání čtvrtého ročníku mezinárodního turnaje Ško-Energo Cup. Od 13. do 16. srpna se jej zúčastní vedle domácího nejlepšího týmu uplynulé nedohrané sezony superligy také Bohemians, Tatran Střešovice a švýcarský Köniz s reprezentantem Martinem Kisugitem.

"Je to pro nás jeden z pilířů přípravy a opravdu důležitá akce. Nemůžeme letos vycestovat na turnaj do Švédska, kam jezdíme v rámci našeho dlouholetého partnerství s IBK Dalen. Ani oni nepřijedou k nám," řekl generální manažer klubu a ředitel turnaje Tomáš Pacák.

"Vzhledem ke komplikované situaci ve světě nebylo snadné udržet špičkový standard a mezinárodní status a o to víc jsem rád, že se nám to povedlo," doplnil Pacák.

Koronavirus v minulých dnech zasáhl i do přípravy Mladé Boleslavi. V závěru minulého týdne krajská hygienická stanice nařídila karanténu týmu kvůli kontaktu s nakaženým hráčem Panthers Praha ve vzájemném zápase.

Florbalisté Bohemians
zdroj: ceskyflorbal.cz

Účastníci duelu podstoupili první testy na nemoc covid-19 a jejich výsledky byly negativní, preventivní karanténa těchto vybraných hráčů ale dál platí do 2. srpna a v jejím závěru podstoupí druhý test. Hráči, kterých se karanténa netýká, se v pondělí večer vrátili ke společnému tréninku.

"Před turnajem jsme v intenzivní komunikaci s Českým florbalem i hygienou, abychom byli co nejvíce v obraze. Teď jediné nové omezení je, že kapacita musí být trošku snížená, aby se nepřeskočilo číslo 500 diváků v hale a nad sto osob musíme mít na tribunách roušky," podotkl Pacák.

"Prakticky od března, kdy předčasně skončila minulá sezona, náš superligový tým nehrál zápasy v nejsilnějším složení, takže jsme ve velkém očekávání, jaké budou naše výkony. Jsme rádi, že si můžeme zahrát v domácím prostředí, fanoušci mají ideální příležitost vidět nás proti kvalitním soupeřům," podotkl trenér Petr Novotný, který má v karanténě šest svěřenců z týmu.

Boleslavský klub bude mít v nové sezoně opět nejvyšší ambice. V minulém ročníku mistr z roku 2018 ovládl Pohár Českého florbalu i základní část. "Přání nás všech je vyhrát opět ligový titul, protože pro to to všichni děláme. Doufám, že se nám to povede," řekl kapitán Jan Natov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články