Hlavní obsah

Nakažena i bývalá biatlonová hvězda. Připojila rázný vzkaz a ukázala, jak se baví v posteli

Soči

Diagnóza byla jasná. A nejen pro bývalou biatlonovou hvězdu. Koronavirem se nakazili téměř všichni její blízcí a neproběhlo to úplně hladce. Bývalý ruský sběratel medailí a pohárů Anton Šipulin na Instagramu uvedl, že nákaza zasáhla jeho samotného i dceru, manželku a tchyni. A ukázal také, jak lze trávit dlouhé chvíle v izolaci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Anton Šipulin (vlevo) a Martin Fourcade během na archivním snímku ze SP ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě v roce 2016.

Článek

Na počátku byl Šipulinův plán poslat nejbližší k moři. Sám se za nimi nynější poslanec a kdysi úspěšný závodník vydal jen na víkend.

„Poslal jsem manželku Luizu s dětmi a tchyní do Soči, aby si mohly odpočinout a koupat v moři, zatímco já budu pracovat v Moskvě," líčí Šipulin na sítích nepříjemnost z letoviska, kde se v roce 2014 stal olympijským vítězem. Respektive v horách tyčících se nedaleko.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Привет, друзья! Многие из вас знают, что моя семья сейчас в Сочи. О том, что жена и дети приболели, тоже знаете. Отношения у нас с вами доверительные, поэтому решил рассказать все сам. В этом году отправил Луизу с детьми и тещей в Сочи, чтобы они отдохнули, покупались в море, пока я работаю в Москве. Приезжал к ним только на выходные. Сначала заболела наша малышка Мира: поднялась температура до 39, других симптомов не было. Потом с температурой слёг я, следом — теща и жена. Нас это насторожило, и мы на всякий случай сдали тест на коронавирус. Результат, увы, положительный. У всех кроме Димы врачи диагностировали COVID-19. Мира, я и теща переносим болезнь в легкой форме, Луизу госпитализировали. Очень надеюсь, все восстановимся быстро. А пока находимся на самоизоляции. Что хочу сказать вам. Можно не верить в коронавирус, видеть в этом мировой заговор, можно ругать власть за ограничительные меры, можно их не соблюдать по принципу «назло маме отморожу уши». Но заразиться может каждый, а ваше здоровье, здоровье близких только в ваших руках. Российские курорты сейчас переполнены. По своему опыту говорю вам — в Сочи яблоку негде упасть! Людей просто тьма. Ни о какой социальной дистанции и говорить не приходится. Поэтому если вы решили отдохнуть на море, то будьте в 10 раз внимательнее и осторожнее. А вообще лучше побыть дома. Берегите себя!

Příspěvek sdílený Anton Shipulin (@anton_shipulin),Čec 27, 2020 v 12:24 PDT

Za rodinou bývalý závodník přijel později a záhy to začalo... „Nejprve onemocněla dcera Mira, teplota vyskočila na 39 stupňů, žádné další příznaky. Potom horečka dostihla mě a následně i tchyni a ženu. To nás znepokojilo, a tak jsme se nechali testovat na koronavirus. Výsledek byl bohužel pozitivní," pokračuje Šipulin, mladší bratr bývalé slovenské reprezentantky Anastasie Kuzminové.

S kariérou se loučil nečekaně brzy, a to v prosinci 2018 po problémech se zdravím a poté, co nebyl o sezonu dříve na hrách v Pchjongčchangu, neboť pozvánku od MOV dostali jen prokazatelně čistí ruští sportovci. Šipulin z dopingu ovšem nikdy obviněn nebyl, pouze byl vyšetřován, což těžce nesl. Záhy se vydal na politickou dráhu.

S přiznáním, že jeho rodinu zasáhl koronavirus, nedělal žádné tajnosti. „Mám s vámi důvěrný vztah, proto jsem se rozhodl všechno napsat," píše příznivcům.

Covid-19 nebyl v minulých dnech z jeho nejbližších diagnostikován jen synu Dimovi. Manželka Luiza dokonce musela být hospitalizována, u ostatních je průběh nemoci mírný.

Rusko patří mezi nejvíce zasažené země. Šipulin i proto připojil vzkaz pro ty, kteří nemoc berou na lehkou váhu anebo mu třeba přikládají konspirativní pozadí. „Možná nevěříte v koronavirus, vidíte v něm spiknutí. Možná nadáváte úřadům za restrikce a nedodržujete je. Ale nakazit se může každý a vaše zdraví a zdraví vašich blízkých máte ve svých rukou."

Dodává, že za současných okolností v přeplněných ruských letoviscích to ale s bezpečností není snadné. „Nedá se třeba mluvit o dodržování sociálního odstupu. Proto, pokud se rozhodnete relaxovat u moře, pak buďte desetkrát pozornější a opatrnější. Obecně je lepší být doma," uznává nakonec sám a příznivcům nabízí pohled na to, jak také divoce tráví dlouhé chvíle v izolaci třeba polštářovou bitvou na posteli s dětmi.

Reklama

Související témata: