Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sedm let od vraždy Moniky (†36) a Klárky (†8) Kramných: O hroby se starají znepřátelené rodiny

Autor: shp - 
31. července 2020
05:15

Už je to sedm let, co na dovolené v Egyptě vyhasly životy Moniky (†36) a Klárky (†8) Kramných. Za jejich vraždu byl pravomocně odsouzen manžel a otec Petr Kramný (42). Ten od počátku odmítal, že by v jejich smrti měl prsty. Tragédii připomínají dva hroby v Karviné, které opečovávají znepřátelené rodiny.

Hrob s šedivým náhrobkem opečovává Moničina rodina. Ten s béžovým náhrobkem, který se nalézá hned vedle, udržují rodiče Petra Kramného, kteří nikdy nepřestali věřit, že jejich syn je nevinný. V den 7. výročí nesmírně tragické události je vidět, že ani jedna z rodin na tragickou událost nezapomenula.

Hroby plné květin a plyšáků

Oba hroby jsou plné květin i plyšáků. Monika s dcerou Klárkou zemřely před sedmi lety v egyptské Hurghadě. Petr Kramný tehdy tvrdil, že se celá rodina na dovolené otrávila a že on jediný to přežil. Jenže později rozhodl soud jinak. V roce 2016 ho poslal za dvojnásobnou vraždu na 28 let za mříže.

Kramný, jehož případ sledovala celá republika, si trest odpykává ve věznici Mírov. Ale muž, který dbá za mřížemi na svůj účes i vzhled celkově, se nevzdává. V roce 2018 požádal o obnovu svého procesu s tím, že důkazy, které vedly jeho k zatčení, jsou nedostatečné a závěry znalců neprůkazné.

Dojde na obnovu procesu?

Nastalo zkoumání posudků znalců, které, zdá se, nebere konce. Petr Kramný je však vytrvalý a nevzdává se. Snad se Monika a Klárka dočkají spravedlnosti. Měly by, když jejich případ byl jeden z nejsledovanějších v české kriminalistické historii.

franta-mlaticka. ( 2. srpna 2020 19:32 )

krakonos neumíš číst Emane.

..krakonos500 ( 2. srpna 2020 19:31 )

Obhájkyně žádné posudky nedělala, blbe.

franta-mlaticka. ( 2. srpna 2020 19:27 )

Vrah byl lůza a špína, kterej si hrál na něco co nebyl, stejně jako ty.

..krakonos500 ( 2. srpna 2020 19:25 )

Lůza má ráda vrahy a špínu, i když si je musí vymyslet.

franta-mlaticka. ( 2. srpna 2020 19:21 )

Vrah by dneska měl 15 letou dceru, rozhod se vraždit tak má jen 28 let kriminálu na krku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání