Dnes Středa - polojasno 5°C
Zítra Čtvrtek - prehanky-dest 3°C
Středa 24. 4. 2024
Svátek má Jiří
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Praha 1 nabízí k úpravám a pronájmu devět bytů
K pronájmu je nabízen i byt 1 + 1 ve 2. nadzemním podlaží v Opletalově ulici 20. Foto: reality.praha1.cz

Praha 1 nabízí k úpravám a pronájmu devět bytů

Až do 21. září mohou občané České republiky, popřípadě občané některého ze států EU s trvalým pobytem v tuzemsku, předkládat svoje nabídky v rámci vyhlášeného výběrového řízení na opravu a pronájem bytů ve správě Prahy 1. Městská část o tom informovala na svém webu. 

„Samoopravy bytů a jejich nájem na deset let, to je podle našeho přesvědčení nejen velmi dobrá cesta ke kvalitnímu bydlení a trvalému bydlišti v historickém centru hlavního města, ale z pohledu naší městské části také zároveň ekonomicky výhodný způsob spravování bytového fondu a rozšiřování počtu obyvatel Prahy 1,“ uvedl radní pro finance, rozpočet, hospodaření, majetek, bytovou politiku a privatizaci bytových jednotek Jan Votoček (TOP 09).

Celkem devět bytů je nabízeno na portálu reality.praha1.cz, kde je u každého z bytů uvedena podrobná dokumentace, a to včetně stavebního rozpočtu podle standardního stavebního ceníku, seznamu nutných prací a přihlášky do výběrového řízení. V nabídce jsou dva prostorné byty ve Skořepce, dále byty v Klimentské, Opletalově, Pštrossově, Růžové, Truhlářské a Všehrdově ulici. Jeden byt je pak na Újezdě.

Jediným hodnoticím kritériem výběrového řízení bude podle Votočka navrhovaná výše nájemného. Toho se pak po celý nájemní vztah nebude týkat valorizace. Do celkem deset let trvajícího nájmu bude započítána i doba rekonstrukce bytu, jejíž délka by neměla překročit šest měsíců, během kterých bude mít nájemce stoprocentní slevu z nájmu, a to bez ohledu na to, zda rekonstrukci dokončí dříve.

„Do výběrového řízení byly navíc zahrnuty byty, u kterých nebude třeba žádat o stavební povolení, takže nikdo nemusí mít obavy, že by z tohoto důvodu nestihl v daném termínu rekonstrukci dokončit,“ pokračoval radní.

Zájemci mohou podávat nabídky na libovolný počet z uvedených devíti bytů. V případě úspěchu u více než jednoho pak jen bude nutné se ve lhůtě sedmi pracovních dnů rozhodnout pro jeden byt.

„Důležitou a neoddiskutovatelnou podmínkou je zákaz užívání bytů ke sdílenému ubytování,“ zdůraznil radní Votoček.


Autor: red

Dyzajn market Máj

Dnes v 15:48

Dyzajn market Máj se koná 18. a 19. května na Výstavišti v Holešovicích, oba dny od 10 do 18 hodin. Vstup je zdarma a bez bariér.

Seafood & Prosecco opět na Grébovce

Dnes ve 13:44

Nejlepší kalamáry, krevety, chobotnice, tuňáka, pražmu, mořského vlka a další laskominy z grilu na dřevěném uhlí v neděli 28. dubna od 12 hodin. Chybět nebudou ani oblíbené předkrmy v podobě oblíbených tataráků a pomazánek.

Čarodějnický rej u sokolovny v Praze 15

Dnes v 10:36

Před Švehlovou sokolovnou se 30. dubna slétnou čarodějnice. Soutěže, sladké ceny, buřtíky a oheň, začíná se v 17 hodin.

Pražská lítačka letos již podvanácté

Dnes v 08:58

V pátek 26. dubna se koná  12. ročník závodu Pražská lítačka. Nově lze jako dopravní prostředek použít trolejbus nebo sdílené kolo. Registrace účastníků je od 15 hodin v Muzeu MHD ve Střešovicích, kde se také nachází cíl.

Praha 1: Den otevřených dveří Střediska sociálních služeb

Dnes v 07:36

Zájemci z řad seniorů a jejich rodin se mohou přijít podívat do Střediska sociálních služeb v pondělí 29. dubna.

Komentovaná vycházka: Vršovice plné umění i průmyslu

Včera v 19:54

Vydejte se na průzkum desáté městské části a objevujte ji hned několika způsoby. Praha 10 nabízí svým obyvatelům možnost objevovat a poznávat místní rozmanitosti a zajímavosti.

Jarní Karlínský street food festival

Včera ve 13:53

Jarní Karlínský street food festival se uskuteční v neděli 28. dubna na Karlínském náměstí. Těšit se můžete na více než 50 stánků s nabídkou té nejlepší moderní gastronomie. Ke skvělému jídlu a pití patří i parádní živá muzika a DJská vystoupení.

Návrhy designérů na Viadukt Karlín najdete na výstavě

Včera v 08:39

Výstava všech návrhů nové identity Viaduktu Karlín nabídne všech 78 návrhů od designérů a designérek.

Street food + Amerika na Smíchovské náplavce

Včera v 08:26

Projíst se Amerikou křížem krážem můžete 27. dubna na Smíchovské náplavce. Cesta povede od šťavnatých burgerů, hot dogu či corndogu, trhaného vepřového, přes mac´n´cheese, mexické tacos, empanadas, argentinské steaky až po pikantní kuřecí křídla.

Dny dobrovolnictví 2024

Včera v 07:10

Česká republika se chystá na událost, která na konci dubna propojí dvanáct krajů, stovky organizací a tisíce lidí ve prospěch společného dobra. Součástí bude i Praha 4, která dobrovolnictví dlouhodobě podporuje. Dny dobrovolnictví proběhnou ve dnech 25. – 28. dubna a jejich součástí bude...

Evakuace na kole a retro peloton

Včera v 07:03

Praha 13 zve na 18. ročník akce Evakuace na kole. Akce je určena pro širokou veřejnost. Každý účastník dostane mapu s vyznačenou trasou. Trať vede převážně rovinatým terénem.

Další články
Nahoru