Nejlepší filmy Setha Rogena

Seth Rogen

Seth Rogen se hned zkraje srpna objeví v nové komedii An American Pickle, ve které se doslova naloží do okurek. Proto jsme vybrali nejlepší filmy tohoto oblíbeného komika, jenž debutoval v menší roli skvělého Donnieho Darka.

40 let panic

Zdroj: Universal Pictures

Čtyřicátník Andy Stitzer (Steve Carell) toho v životě zatím moc nedokázal. Ale on si to nemyslí. Má slušně placenou práci v prodejně s elektronikou, kde razítkuje faktury, hezký byt se vou chloubou – sbírkou figurek akčních hrdinů a komiksů, dobré kámoše a veselou mysl. Nicméně o jeden drobný detail byl zatím v životě ochuzen – o něco, co lidé v jeho věku běžně dělají Jeho kamarádi v čele se Sethem Rogenem se rozhodnou, že ho zbaví jeho celoživotní cudnosti.

50/50

Zdroj: Summit Entertainment

Dvouhodinové citové vydírání? Ne,nejpříjemnější film roku. Gordon-Levitt je jako smrtelně nemocný Adam samozřejmě skvělý a stejně tak Seth Rogen, který hraje zase Setha Rogena, roli, která mu jde ze všeho nejlépe. Pije, nadává, řve a hláškuje. Nádherná Anna Kendrick a jeden vážně hezký pes. Z toho bude můj osobní kult. (Dan Krátký)

Interview

Zdroj: Columbia Pictures

Seth Rogen a Evan Goldberg si rozhodně zaslouží uznání za skvělou komedii s velmi povedenými akčními scénami. Zamrzí tak jen pomalejší rozjezd k očekávanému odjezdu do KLDR. Vtipem se sice nijak výrazně neodlišují od svých předchozích projektů, ale proč by to také dělali, když díky nim získali takovouto tvůrčí svobodu? Uvidíme, co s filmem udělá uvedení na internetu, případně opožděná premiéra ve světových kinech. Jisté ovšem je, že The Interview se podařilo přesáhnout hranice filmu a díky okolnostem se stalo zásadním snímkem. (Adam Škaloud)

Paul

Zdroj: Universal Pictures

Graeme (Simon Pegg) a Clive (Nick Frost) přijeli do Ameriky na dovolenou, během níž chtěli procestovat všechna místa proslulá údajným výskytem UFO. Cesta probíhala podle plánu, dokud nenarazili na titulního hrdinu. Byť jako všichni správní ufologové v existenci mimozemšťanů bezmezně věřili, Paul (mluví Seth Rogen) je poněkud zaskočil. Přestože vypadá jako typický „emzák“, chová se jako zastydlý puberťák, tedy úplně stejně jako Graeme a Clive, jen s kapkou americké suverénnosti navíc. Po počátečním oťukávání zjistí, že si navzájem docela rozumějí, takže Graeme a Clive Paulovi nabídnou, že ho odvezou na místo „kdesi mezi lesy“, kam si pro něj přiletí jeho soukmenovci.

Srážka s láskou

Zdroj: Lionsgate

Charlotte je chytrá a talentovaná diplomatka, která kandiduje za prezidentku. Fred (Seth Rogen) je obyčejný novinář. Nespojuje jejich nic, kromě toho, že Charlotte byla kdysi jeho chůvou a dětskou láskou. Při jejich náhodné setkání o několik let později ji Fred okouzlí svým humorem a Charlotte si ho najme na psaní projevů. Chemie mezi nimi zafunguje téměř okamžitě a politicky nebezpečný románek se tak může začít.

Steve Jobs

Zdroj: Universal Pictures

Pokud jste fanoušky firmy s nakousnutým jablkem či potažmo samotným Jobsem, film se vám určitě líbit bude. Pro ty ostatní to bude zajímavá podívaná, která je však trochu strohá. Upoutávky nás lákaly na obrovský a zdobný dort, dostali jsme však jen menší dortík. Chutná, ale čekali jsme něco jiného. Seth Rogen v roli Steva Wozniaka. (Daniel Birgus)

Superbad

Zdroj: Columbia/Sony

Puberťácká komedie z dílny scénáristického tandemu Seth Rogen a Evan Goldberg a producenta Judda Apetowa se líbila nejen divákům, ale i kritikům. Jonah Hill a Michael Cera v hlavních rolích středoškoláků lačnících po prvním sexuálním zážitku s dívkou byli opravdu sehraní. Vtipný scénář dokonale znázornil jak asi středoškolská léta vypadají. (Lukáš Vaněk)

Take This Waltz

Zdroj: Mongrel Media

Hořkosladká komedie o milostném trojúhelníku. Šťastně vdaná Margot potkává náhodou muže, který ji okamžitě zaujme, a když zjistí, že jsou sousedé, je zaděláno na vztahové dilema. Film kanadské režisérky Sarah Polley je naplněný intimními chvilkami a zároveň prozkoumává opačné břehy – bariéry mezi dvěma lidmi ve chvíli, kdy se láska vytrácí.

The Disaster Artist: Úžasný propadák

Zdroj: A24

Film vypráví příběh natáčení snímku The Room (2003), který je také znám jako „Občan Kane špatných filmů“. Jde o komedii o dvou přátelích outsiderech, jdoucích si za svým snem. I když je svět odmítá, rozhodnou se natočit si svůj vlastní film. Film, který je až tak špatný, až je vlastně úžasný. (Barbora Dršková)

Travička zelená

Zdroj: Columbia/Sony

Dale (Seth Rogen) je flákač a budižkničemu, který pracuje jako poslíček, ale většinu pracovní doby tráví hulením trávy. Saul (James Franco) je jeho dealer a kámoš, k němuž občas zajde pro další dávku a na kus řeči. Jenže jednoho dne se Dale náhodou stane svědkem vraždy, v níž jedou podlý drogový boss a zkorumpovaná policajtka. A jak asi tušíte, není v té chvíli zrovna ve stavu, kdy by mohl situaci zvládnout v klidu, a tak naprosto zpanikaří.

Zbouchnutá

Zdroj: Universal Pictures

A znovu Judd Apatow coby režisér a scénárista v jedné osobě. Do hlavních rolí komedie o ženě, která nechtěně otěhotní v den svého kariérního vzestupu s tím největším ubožákem, co se jí během jejího opilého stavu připletl do cesty. Zní to sice jako noční můra, nicméně film snímek bere situaci s nadhledem a připomíná, že ačkoli se může jednat o katastrofu, tak jde přece jenom i o štěstí. (Lukáš Vaněk)

Zack a Miri točí porno

Zdroj: The Weinstein Company

Kultovní režisér a newjerseyský patriot Kevin Smith napsal a natočil bláznivou komedii o přátelích Zackovi (Seth Rogen) a Miri (Elizabeth Banks), kteří se kvůli nedostatku peněz rozhodnou natočit film pro dospělé s tím, že jim to vydělá balík. Až při natáčení filmu oba zjistí, že k sobě chovají trochu jiné city, než si původně mysleli. (Lukáš Vaněk)

Zelený sršeň

Zdroj: Columbia/Sony

Povedený akční přepis komiksové legendy. Michel Gondry, kterého jsem si vůbec nedokázal představit na režisérské židli u něčeho jiného, než silně psychologického a hlubokého filmu, mě navýsost potěšil. Zelený sršeň je vtipný a originální. Plný sympatických herců a jedné toporné Cameron Diaz, která už by se fakt měla podívat do občanky do kolonky „věk“ a vykašlat se na role mladých sexy sekretářek. Bavil sem se, chci dvojku! Kato rulezzzzz! (Martin Steinbach)