InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Namontování desek mezi sloupky zajistí bezpečnost dětí před školou

 Autor: Eva Výborná

    Autor: Eva Výborná

TŘEBOŇ - Nově zrekonstruovaná budova Základní umělecké školy (ZUŠ) Třeboň má dva vstupy. Hlavní je bezproblémový, ale u bočního vchodu z Husovy ulice bylo podle projektové dokumentace instalováno na chodník před vstup šest ocelových sloupků bez výplní mezi jednotlivými sloupky. Tento boční vchod děti nejvíce využívají pro vstup do a odchod z budovy ZUŠ. Provoz ukázal, že stávající sloupky nezajistí dostatečnou bezpečnost dětem, pokud nebudou mít v rozestupech mezi sloupky výplně.

Výplně vstupu dítěte do vozovky zabrání.

„Zvažovali jsme více variant. Ve hře byly kovové mříže s různými vzory a hustotou, záchytná lanka, či sítě, ale rozhodnutí padlo pro verzi plných desek, které kromě bezpečnosti budou fungovat i jako komunikační plocha znázorňující činnost ZUŠ. Barva bude v decentní šedé, aby nerušila ráz okolí, a na těchto šedých deskách budou vyřezané grafické motivy jednotlivých studijních oborů a název školy," doplnil záměr starosta města Jan Váňa.

Z rozpočtu města byla vyčleněná částka 30 tisíc korun, která byla na jednání rady města v úterý 28. července pro tento účel schválená.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace