Půjde si olomoucký Yunis zvýšit sebevědomí do druhé ligy? Jeden vážný nápadník by tu byl...

Půjde si olomoucký Yunis zvýšit sebevědomí do druhé ligy? Jeden vážný nápadník by tu byl...

Devátý tým druholigové tabulky SK Líšeň začal letní přípravné období těsnou výhrou nad Hlučínem a v sobotu ho čeká vystoupení proti rakouskému St. Poltenu.

Sportovní vedení Líšně by stálo o to, aby se mu od kádru vrátil jednadvacetiletý útočník Martin Zikl, jenž v mužstvu hostoval z konkurenční Zbrojovky.

Protože se však může stát, že si prvoligový klub ze Srbské mladíka nechá, hlavní trenér Milan Valachovič se možná bude muset porozhlédnout jinde...

"Pokud by Zikl nebyl, musíme reagovat,“ potvrdil na serveru idnes.cz nástupce Miloslava Machálka, jenž má k dispozici pětadvacetiletého forvarda Jana Silného i o dva roky staršího tomáše Machálka, s tím, že u dalšího svěřence Adamy Fily uvažuje o tom, že ho zapůjčí do MSFL.

V hledáčku Líšně tak je jak Marek Szotkowski z Viktorie Žižkov, tak Jakub Yunis, jenž má k tomuto datu na kontě tři prvoligové a čtyři druholigové trefy, což není na útočníka zrovna zářivá bilance.

Yunis dlouhá léta patří Sigmě Olomouc a v uplynulém ročníku Fortuna:ligy během dvaceti vystoupení a 940 minut poskytnutého času neskóroval (V MOL Cupu však během tří duelů udeřil třikrát).

Protože sportovní manažer hanáckého souboru z Androva stadionu Ladislav Minář uvažuje o tom, že by někdejšího mládežnického reprezentanta Česka poslal do druhé nejvyšší soutěže, aby si zvýšil střelecké sebevědomí, Líšeň není úplně bez šance.

Je to ovšem závislé na tom, že by si Sigma musela najít za čtyřiadvacetiletého dlouhána s krátkou minulostí v GKS Katowice důstojnou náhradu...

Co čeká Opavu? Sestup, pokuta? Dbali ale na bezpečnost ve Spartě, jejímž místopředsedou je šéf LFA Svoboda?