21 gramů: Naomi Watts roli přijala ještě dřív, než si přečetla scénář (TV tip)

21 gramů: Naomi Watts roli přijala ještě dřív, než si přečetla scénář (TV tip)
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dospívání může být někdy velmi bouřlivé období. O tom ví i Cristina Pecková, která jím sice prošla, ale dozrála. Se svým manželem Michaelem žije v rodinném domě a vychovává dvě malé dcery. Na druhé straně příběhu se nachází rodina, která je v mnohem odlišné situaci než rodina Peckových.

Marianne také žije rodinným životem, má dvě děti a manžela, který se nachází v jistém životním bodě. Marianne je žena, která, ač se snaží, stále se jí nedaří zajistit svým dětem důstojný domov. Osudy těchto dvou rodin propojí až tragická událost. Co obě rodiny čeká?Jak se se zkouškami, které jsou pro ně připravené, poperou?

Herci ve filmu podali úžasné výkony

Mezi hlavní hrdiny tohoto filmu patří Sean Penn a Naomi Watts, kteří si svými hereckými výkony získali jak diváky, tak také několik ocenění. Sean Penn získal například Volpi Cup za nejlepšího herce na MFF v Benátkách. Naomi Wats zase trofej od Asociace filmových kritiků, kteří ji označili za nejlepší herečku. Benicio Del Toro byl dokonce za svůj výkon nominován na Oscara, ovšem sošku si neodnesl.

S hereckým obsazením zamávala smutná událost

Producenti nejdříve roli Marianne nabídli herečce Hatrin Cartlidge, ovšem ta náhle zemřela. Bylo jí 41 let. Roli nakonec ztvárnila Melissa Leo, která se o roli také ucházela. Za zmínku také stojí i to, že Naomi Watts, která hrála postavu Cristine, roli přijala, aniž by si nejdříve přečetla scénář.

Snímek si na sebe vydělal spoustu peněz

Celosvětová premiéra filmu se uskutečnila 5. září 2003 na filmovém festivalu v Benátkách. Jakmile byl film spuštěn v kinech, během prvního víkendu vydělal neuvěřitelných 274 454 dolarů, a to z pouhých osmi kin. Posléze jen na severoamerickém kontinentu snímek do konce března vydělal přes 16 milionů dolarů – jeho rozpočet byl 20 milionů dolarů.

Nenechte si ujít tento dramatický thriller, který se odehrává ve třech časových rovinách. K vidění je už v pátek 31.7. ve 22.05 na Nova Cinema.