Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Mirek Janota doma v Příbrami stříbrný

MČR v rally historiků pokračovalo druhou soutěží v Příbrami, kde Miroslav Janota s Pavlem Stráským obsadil druhou příčku. Zářivě žlutý historický Opel Kadett C-GT/E 16 V z dílny MP Garage týmu Miroslava Janoty prošel po vítězné

Pro Miroslava Janotu je Rally Příbram srdeční záležitostí, protože nedaleko Příbrami se svou rodinou žije a z okolí Příbramí pochází také mnoho přátel tohoto jezdce, který to z malé středočeské vesničky dotáhl až na titul mistra Evropy v rally historických automobilů. Předvést se v tom nejlepším světle před fanoušky a přáteli právě v Příbrami bylo tedy pro Miroslava Janotu hlavním cílem před startem druhé soutěže mistrovství České republiky v rally historických automobilů.


Před soutěží bylo jasné, že Janotova tradičního spolujezdce Petra Nováka bude muset někdo na místě spolujezdce vystřídat kvůli pracovním povinnostem. Na horkou sedačku spolujezdce se tak po deseti letech vrátil Pavel Stráský, který s Mirkem Janotou před lety zažil mnoho společných úspěchů. Pavel pak kvůli zdravotním problémům tým opustil a na místě spolujezdce jej nahradil tehdy mladý, Pavel Dresler, který své působení v týmu zakončil ziskem titulu mistra Evropy v rally historických automobilů, aby k němu za několik let přidal další titul mistra Evropy v rally už vedle Jana Kopeckého.


Posádka Miroslav Janota – Pavel Stráský začala na první rychlostní zkoušce poněkud zvolna, když na vítězného Káňu ztratili 17,7 vteřiny, což znamenalo až třetí čas. Už na druhé rychlostní zkoušce se dostali na druhé místo. Dvě erzety se jim podařilo i vyhrát, ale na první místo to tentokrát nestačilo. Mirek Janota s Pavlem Stráským a s historickým Opelem Kadett C-GT/E 16V obsadili nakonec celkově druhé místo mezi historiky.


Miroslav Janota: „Co se dá k Příbrami napsat…Je to moje domácí soutěž, kterou mám moc rád, a i když se letos jela vlastně jen na Sedlčansku, tak rychlostní zkoušky byly nádherné a pořadatelé zaslouží velkou pochvalu. Už vůbec to, že se v dnešní době pustí do pořádání takové akce je na vyznamenání. Erzety byly kratší, ale moc pěkné a zejména ta poslední nová, to byla velká paráda. Měl jsem velkou radost, že za absentujícího Petra Nováka mohl zaskočit Pavel Stráský a myslím, že jsme si to po deseti letech spolu zase užili. Mě se nepodařila první rychlostní zkouška, kdy jsem trochu laboroval s tlaky pneumatik a tady jsem dostal rozhodující obklad, který pak už nebyla šance stáhnout. Jirka Káňa se Sierrou jel krásně a nedal nám prostor k zaútočení. Druhé místo v cíli mě těší. Vzhledem k tomu, že se letos neboduje do absolutního pořadí mezi historiky, můžeme si dovolit vynechat Valašskou rally, která je pro nás daleko a je tak velmi nákladná. Další start bychom pak měli absolvovat až na Pačejově, kam se už teď moc těšíme.“



Petr Eliáš 31.7.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar