Premiéry v kinech: Obávaní vyzyvatelé. Nejnebezpečnější hora světa, planeta Mars a lesní démon

Premiéry v kinech: Obávaní vyzyvatelé. Nejnebezpečnější hora světa, planeta Mars a lesní démon
Démon zatracení | BontonFilm
DÉMON ZATRACENÍ (režie: Brett Pierce, Drew T. Pierce)
Démon zatracení
Nový hororový přírůstek od nepříliš známého tvůrčího dua Brett Pierce, Drew T. Pierce láká na teenagerské dobrodružství v kombinaci s moderním čarodějnictvím. Hlavním hrdinou je chlapec, který se přestěhuje k otci, do domu sousedícího s lesem ukrývajícím mocné zlo... Dle dostupných recenzí se novinka Démon zatracení nemá za co stydět. Autoři nebudují napětí za užití laciných lekaček, navíc se nebojí vstoupit do odlehčenějších vod a atmosfér. Takže ve výsledku nejde o čistokrevný horor, nýbrž o sympatický počin, který neznamená žádný přelom, ale na druhou stranu není ani pouhou kopií předchůdců. Recenze filmu Démon zatracení si přečtete zde.

PROXIMA (režie: Alice Winocour)
Proxima
Eva Green (Dumbo, Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti) v komorním dramatu pojednávajícím o rodinných hodnotách, životních snech a kompromisech. Proxima rozhodně není sci-fi podívanou, nýbrž psychologickým vztahovým snímkem, v němž se představitelka Eva Green musí vyrovnat s tím, že po skončení výcviku opustí planetu Zemi a vlastní dceru. Podobně jako První člověk (2018) se tak zaobírá nejen procedurou před (vý)letem do vesmíru, ale především tím, co se odehrává v hlavě kosmonauta. Recenzenti snímku Proxima prozatím dávají 64 procent.

K2 VLASTNÍ CESTOU (režie: Jana Počtová)
K2 vlastní cestou
Dokumentaristka Jana Počtová (Nerodič, Generace Singles) se ve svém novém filmu zaměřila na první Češku, která zdolala Mount Everest a vydává se na nebezpečnou K2. Co stojí za nezdolnou vůlí Kláry Kolouchové, matky dvou dětí a manželky, která riskuje život? A není podobně sobecká jako mnozí muži obětující pro svůj sen svou roli rodiče? Na tom, zda se dokumentaristce daří zjistit, jak to Kolouchová "má", se recenzenti neshodnou. Snímku nicméně i přesto dávají 71 procent.

VELKÉ DOBRODRUŽSTVÍ MALÉ PANDY (režie: Vasiliy Rovenskiy, Natalya Nilova)
Velké dobrodružství malé pandy
Animák pro nejmenší s pandou v jedné z hlavních rolí. Velké dobrodružství malé pandy vzniklo v americko-ruské koprodukci (spíš bych čekal Čínu...) a má velmi jednoduchou zápletku - panda se dostane k nesprávným rodičům a během filmu bude řešit, jak se dostat zpět domů. Asistovat budou kamarádi v podobě medvěda, vlka, tygra a dalších zviřátek.

LOSERS CIRQUE COMPANY: VZDUCHEM (režie: Matyáš Ramba)
Losers Cirque Company: Vzduchem
Projekt Film Naživo během letošního léta přináší do kin sérii jedinečných divadelních představení zasazených do unikátních prostředí mimo tradiční jeviště. Jednou z nich je tanečně-akrobatická inscenace Vzduchem souboru Losers Cirque Company, která se bude odehrávat ve vypuštěném plaveckém bazénu, z jehož dna se budeme spolu s hlavním hrdinou snažit vzlétnout do oblak. Představení Vzduchem vzniklo na motivy knihy Richarda Bacha „Jonathan Livingston Racek” o rackovi, který díky vášni pro let překonal své hranice, naučil se létat a tím inspiroval další racky v hejnu.

Seznam všech červencových premiér najdete ZDE.

Obrázek článku

Filmové remaky, které překonaly originál