Ne šest, ale sedm závodů se počítá do celkového hodnocení desetidílného Hradeckého poháru. Ale to nic nemění na tom, že pro prvenství pro nejlepšího veterána a nejlepší mladou běžkyni kráčí Drahomír Randa ze Stěžer a Barbora Nováková z Kunvaldu.

I v šestém klání oba nenašli přemožitele a navíc vytvořili nejlepší časy. Randa zapsal na pětikilometrové členité lesní pětce 16:21 minuty. Magickou hranici 18 minut pokořil i nejlepší mladík Martin Písař – 17:53 a na dosah ji měl běhající baskeťák Pavel Novotný – 18:01, to jsou momentálně nej běžci do 40 let. Ve veteránech je jasný Randa a za ním loňský vítěz Jirka Doucha z Náchoda – 18:37. Průběžně třetí je Michal Horák (20:16), ale zde to bude ještě bitva. V tomto klání doběhl třetí Tomáš Zdeněk z Býště za 18:59.

V mladých ženách je situace na čele jasná. Bára Nováková šest prvenství a tentokrát ženský traťák 19:01. Usměvavá závoďačka si střihla před Hradcem další terénní půlmaratonek na druhém konci republiky a tentokrát z toho bylo druhé místo. „Do 15 kilometru jsem vedla. Soupeřku jsem pak měla kousek před sebou a věřila si, že ji ještě v závěru do kopce mohu udělat, ale minimální náskok zkušeně udržela.“

Druhá Míša Sabovová za 21:09 a třetí celkově nejlepší veteránka Eva Vejběrová za 22:16, která letos poprvé doběhla před Ivou Čechovou – 22:34, jejich vzájemná bilance je 4:1 pro Ivu, takže i v této kategorii je o co závodit.

V soutěži běžců s pejsky došlo k velkému překvapení. Vyhrála zatím o třetí místo bojující Iveta Kučerová v novém traťáku 17:21, druhá více jak desetkrát neporažená Gabriela Bezoušková v osobáku 17:34 a třetí průběžně vedoucí Daniela Lakatošová – 19:09 a čtvrtá další z kandidátek na celkovou bednu a sestra Gabriely Beáta Haisová za 22:21. Za raketovým zlepšením Ivety Kučerové bylo nasazení nového pejska.

Celkovým vítězem byl opět Martin Císař za 17:21. „Máme doma štěňátka, takže jsem unavená, nevyspalá. Přestože byl čas suprový, bude třeba ještě přitrénovat, protože není nic v soutěži jasné,“ řekla sympatická dosavadní suverénka soutěže z nedaleké Býště.

Sedmý závod Hradeckého poháru se uskuteční v úterý 4. srpna se startem v 18 hodin u hradeckého rybníku Biřička na Novém Hradci Králové.