Z Palerma se odhlásily také Muchová, Kuzněcovová či Ostapenková

31. 7. 2020, 16:32
Aktuality 3
Pořadatelé antukového turnaje WTA v Palermu, kde příští týden proběhne restart sezony, zveřejnily prořídlý seznam přihlášených tenistek. Ještě před losem se odhlásily také Češka Karolína Muchová či grandslamové šampionky Ruska Světlana Kuzněcovová a Lotyška Jelena Ostapenková.
Karolína Muchová (© TK Sparta Praha)

Do Palerma bylo přihlášeno pět členek Top 20 a tři grandslamové šampionky včetně světové dvojky Simony Halepové a pořadatelé si mnuli ruce, jak kvalitní startovní pole se na Sicílii chystá. 

Jenže o zhruba tři týdny později už takové nadšení nesdílejí. Tři dny před startem turnaje a den před losem na seznamu zbyly jen tři hráčky elitní dvacítky a žádná grandslamová vítězka. 

Před pár dny se kvůli obavám z koronaviru i hrozící karanténě odhlásila vítězka French Open 2018 a Wimbledonu 2019 Simona Halepová, světová čtrnáctka Johanna Kontaová dává přednost přípravě na 'americké betony' a dnes dorazily další omluvenky. 

Z dosud neznámých důvodů oddálily svůj návrat do sezony 26. hráčka světa Karolína Muchová, vítězka US Open 2004 a Roland Garros 2009 Ruska Světlana Kuzněcovová, šampionka z French Open 2017 Lotyška Jelena Ostapenková, její krajanka Anastasija Sevastovová či Polka Iga Šwiateková.

Nejvýše nasazenými hráčkami by nyní měly být světová patnáctka Chorvatka Petra Martičová a Češka Markéta Vondroušová.

Z českých tenistek se na restart sezony v Itálii chystají ještě Kristýna Plíšková a Tereza Martincová, která zkusí štěstí v tříkolové kvalifikaci. Dnešní los jí jako první soupeřku přisoudil 19letou Švýcarku Leonii Küngovou.

Organizátory může těšit alespoň fakt, že už nechali udělat 190 testů na Covid-19 a všechny byly negativní.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
skott
Organizátoři možná lehce zklamaní jsou, když měli přislíbenou účast několika hvězd, ale pořád je to hodně kvalitní entry list. Jenom při letmém porovnání s loňskem, kdy poslední v hl.soutěži byla 151. a teď mají v kvaldě poslední přihlášenou 204 a to je kvalda ještě rozšířená o 8 míst navíc.
Reagovat
tommr
už zítra má začít kvalifikace takže je divný, že není k dispozici los aspon na ní ...
Reagovat
milik254
Vždyť už je
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist