Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Kryrech na Lounsku se prý koná maskovaná technoparty. Nahlášená je jako narozeninová oslava

Autor: ran - 
31. července 2020
17:14

Akce nahlášená jako narozeninová oslava se bude konat přes víkend v katastru obce Kryry. Místní obyvatelé se obávají, že údajných 800 přihlášených účastníků se může rozrůst i na několik tisíc. Na místě na situaci dohlíží zatím několik desítek policistů, dorazili už ale i hasiči.   

Na pronajatém pozemku v obci Kryry na Lounsku se má od pátku až do neděle konat na městském úřadě řádně ohlášená akce, kterou její organizátor označil za narozeninovou party. Místní obyvatelé ale o povaze akce mají jasno – nepůjde jen tak o obyčejnou oslavu narozenin, ale o takto maskovanou technoparty.

Akce se má konat na pozemku nějakých 500 m od zástavby. Podle informací Blesk.cz a vyjádření místních lidí majitel bydlí přímo na pozemku „v takové boudě“... Během akce prý bude přebývat „u maminky v obci“. Na místě se šušká, že účastníků může nakonec být i 3000. Tanečníci se již sjíždějí na místo. A s nimi i policie a hasiči.

Majitelé okolních pozemků zuří

Událost organizátor řádně nahlásil. Já jsem také splnil povinnost a nahlásil jsem ji na krajskou hygienu. Když jsem se ptal, co s nimi, až jich bude víc než 1000, máme jim prý říct, ať si nasadí roušky,“ řekl o situaci v obci místostarosta Miroslav Sahulka. Jeho odhady říkají, že je na místě nyní asi 50–60 příslušníků policie. 

Podle Sahulky jsou lidé naštvaní, ale v současné chvíli s věcí nikdo nic nenadělá. Majitelé okolních pozemků akci nechtějí a lidem z akce vstup na své nemovitosti nepovolili. Na jednom z pozemků se prý chovají i „docela drahé koně“, jak se pro Blesk.cz vyjádřil jeden z obyvatel obce.

Policie je připravená

Policie nenechává nic náhodě. „Máme na místě příslušníky pořádkového i kriminálního sboru, stejně tak i konfliktní tým,“ řekla mluvčí policie Jana Slámová. „V této chvíli situaci na místě monitorujeme a dohlížíme na příjezd účastníků v souladu s bezpečností a plynulostí dopravního provozu,“ dodala. Policie také bude dohlížet na to, aby účastníci nezačali zabírat pozemky, které s akcí nemají nic společného. 

 

fotrpjotr ( 1. srpna 2020 05:54 )

V takovém vedru by bylo dobré osvěžit tu plochu kde budou močůvkou.

jezibababa ( 31. července 2020 21:12 )

To udělal kdysi dávno Paroubek a nadávají mu za to dodnes

jezibababa ( 31. července 2020 21:10 )

e.lesanova ( 31. července 2020 18:41 )

Nějak chybí jasný zákon...tahle feťácká svoloč žehrá právě na to...nechat majitele pozemku, který jej pronajal, následně zaplatit veškeré náklady...hasiče, policii, škody...jen ty nervy obyvatel, které to bude nejspíš i celý víkend přivádět k šílenství...děje se to už mnoho let a nemá to řešení ?? Tak to je asi hodně špatná vizitka vlády...

nakobyl ( 31. července 2020 18:29 )

co chceš, vždyť u monitoruje = sedí v autě postaveném ve stínu a okukují baby

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání