Marie Sehnálková
1. srpna 2020 • 04:30

Kajakářka se zlatými geny. Hilgertová ukázala trénink i oběd s cizinci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvaadvacetiletá Amálie Hilgertová má závodění v krvi. Její tetou je historicky nejúspěšnější česká kajakářka Štepánka Hilgertová. Mladá česká naděje má ale rozhodně také skvěle našlápnuto. Kromě řady úspěchů v juniorských kategorií se může pyšnit i loňským titulem mistryně Evropy. Co všechno musí talentovaná slalomářka za den stihnout? A jak vypadá trénink úřadující evropské šampionky? To prozradila Amálie Hilgertová na Instagramu iSport.cz.



Po nucené koronavirové pauze se konečně dočkali i čeští kajakáři, kteří mají aktuálně závodní období. Tento víkend čekají kajakáře nominační závody do české reprezentace a současně i na olympiádu, kde by mohla být Amálie jedním z českých želízek v ohni.

Amálie Hilgertová má vodácké geny. Její tetou je dvojnásobná olympijská medailistka Štěpánka Hilgertová.
Amálie Hilgertová má vodácké geny. Její tetou je dvojnásobná olympijská medailistka Štěpánka Hilgertová.

Svůj den začíná mladá závodnice vždy rozcvičkou. Pro tentokrát vyhrála jóga. Při rozcvičce používá například i pěnový válec na promasírování ztuhlých svalů nebo posilovací gumu, která při cvičení klade odpor.

Po rozhýbání a snídani vyráží do loděnice v pražské Tróji, kde má už připravený kajak, pádla, helmu a další věci, které na vodu potřebuje. „Během dopoledního tréninku máme v plánu jezdit půlky. To znamená, že celá závodní trať se rozdělí na dvě části, abychom mohli jet rychleji a detailněji,“ vysvětluje.

Po tréninku vyráží Amálie spolu se svými přáteli z Ameriky a Francie na oběd do nedaleké restaurace. „Protože se na konci září jede v Praze mistrovství Evropy, jsou u nás na soustředění závodníci z různých zemí. I když toho kvůli koronavirové pauze ze sezony příliš nezbylo, potkáváme se alespoň na jídle.“

Po obědě míří závodníci na další trénink, tentokrát zaměřený na techniku. „Při technice se snažíme zkoušet nové věci, utahovat průjezdy, aby byly co nejkratší a učíme se vozit s vodou, aby nám pomáhala,“ vysvětluje závodnice.

Na závěr dne čeká evropskou šampionku ještě masáž a vydatná večeře – těstoviny s pestem a losos. „To nejlepší nakonec,“ pochvaluje si závodnice.

Jak probíhal celý den Amálie Hilgertové se můžete podívat ve výběrech na Instagramu iSport.cz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud