Policista (45) znásilnil vlastní pětiletou dceru, když koukala na pohádku. Dostal »jen« pět let. Zachytila ho kamera

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek
Foto: Pixabay.com
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 1. 8. 2020

Kauza, která snad nemá v české justici obdoby. Pětačtyřicetiletý policista byl před dvěma lety po několika soudních tahanicích zproštěn obžaloby kvůli znásilnění syna, teď jej brněnský krajský soud poslal na pět let do vězení za znásilnění dcery. Jeho kolegové, kteří případ řešili, na něj přichystali past.

Policista má dvě děti se dvěma různými ženami. A syna i dceru měl znásilnit. Tak o případu mluví státní zastupitelství. V prvním případě obžaloba tvrdila, že měl donutit malého syna k orálnímu sexu. Po několika soudních stáních a odvoláních u krajského soudu v Brně a odvolacího soudu v Olomouci byl muž osvobozen.

Neuplynul ani rok a Generální inspekce bezpečnostních sborů začala řešit, že muž měl sexuálně atakovat pětiletou dceru.

Tentokrát ale vyšetřovatelé nastražili past, když nainstalovali do policistova obydlí kameru. A ta následně zachytila podivné hrátky.

Nahrávka byla klíčový důkaz

Obžalovaný využil situace, kdy se jeho dcera dívala na pohádku, položil ji na sedačce na záda a hladil na nohách a pod kraťasy, kde se jí dotýkal na pohlavních orgánech. Když chtěla dát nohy k sobě, obžalovaný tomu zabránil,“ popsal předseda senátu Aleš Novotný, který nakonec policistu poslal na pět let do vězení.

Podle soudce právě nahrávka byla v případu klíčová. „Je tam jednoznačně vidět jednání obžalovaného. Držel dceru v nepříliš pohodlné pozici, kdy se přes hlavu dívala na televizi. Manipuloval rukama v oblasti zevního genitálu. Měl přitom evidentní snahu, aby dceru udržel v této krkolomné pozici tak, aby byla v dosahu jeho rukou,“ měl jasno soudce Novotný, kterého citovaly Novinky.cz.

Upozornil, že policistovu obhajobu, že dceru jen chlácholil, nebo že ji bolely ruce a hlava, považoval za účelovou lež.

Novotný se také pozastavil nad tím, jak sofistikovaně z jeho pohledu otec jednal. „Velmi jemným způsobem s dcerou manipuloval. A nejen fyzicky, tedy aby ji udržel v té poloze, ale i z hlediska toho, jak byla k činnosti motivována. Pustil jí pohádku a stálou komunikací odlákával pozornost od své činnosti. Přitom jí to bylo zjevně nepříjemné, dávala nohy k sobě, ale on opakovaně dosáhl toho, aby prostor, do kterého chtěl, měl volně k dispozici,“ zakončil Novotný. Následně dodal, že u dítěte znalec odhalil syndrom sexuálně zneužívaného dítěte.

Verdikt ještě není pravomocný, otec se na místě odvolal.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.