Petružálek z něj měl husí kůži. Emotivní film o Litvínově míří na obrazovky

Sport Sport
1. 8. 2020 9:04
Premiéru v kině mu pokazila koronavirová krize. Dokument Cheza je jen jedna, který mapuje cestu hokejového Litvínova za záchranou v české extralize, teď míří na televizní obrazovky. Na O2 TV Sport má premiéru dnes od 20:00.
Film Cheza je jedna (2020): Nástup v Drážďanech.
Film Cheza je jedna (2020): Nástup v Drážďanech. | Foto: Jana Mensatorová / Bez frází

Celovečerní snímek projektu Bez frází měl online premiéru 11. dubna. Kvůli opatřením v boji proti koronaviru nemohl do kina. Teď se otevře dalším divákům. Stanice O2 TV Sport ho odvysílá 1. srpna od 20:00.

Dokument původně vznikal ke příležitosti unikátního zápasu pod otevřeným nebem v Drážďanech, který odehrál Litvínov zkraje letošního ledna proti Spartě. Nevšednímu duelu s rekordní extraligovou návštěvou je ve filmu věnována podstatná část.

Ty další ukazují zákulisí Litvínova a vedle hráčů a vedení jsou pod drobnohledem také lidé stojící v pozadí. Záchranou extraligy v posledním kole dostal dokument mimořádně emotivní nádech.

"Pevně jsem doufal, že to bude dobré, ale ono je to výborné," komentoval snímek pro Aktuálně.cz útočník Vervy Jakub Petružálek. "Střídají se ve vás různé emoce. Překvapil mě hlas Martina Hofmanna, který filmem provází. Když poprvé promluvil, naskočila mi husí kůže."

Trailer dokumentárního filmu o hokeji v Litvínově Cheza je jen jedna. | Video: YouTube Bez frází
 

Právě se děje

Další zprávy