Menu
WomanOnly
Esoterika

Jak vypočítat ascendent a proč je tak důležitý čas narození?

Víte, co znamená ascendent v horoskopu? Pokud nepatříte ani mezi amatérské zájemce o astrologii a nemáte nejmenší tušení, co je ascendent, ačkoliv jste již o něm několikrát slyšeli, konečně jste se dočkali vysvětlení. V článku se dozvíte, proč astrologové pracují s ascendentem a proč je tak důležitý přesný čas narození.

Co je to ascendent?

Ascendent v horoskopu vypočítávají astrologové na základě přesného času narození. Zatímco numerologovi, který pracuje s čísly, bude stačit, když mu uvedete vaše datum narození, astrolog potřebuje ke své práci také přesný čas a místo vašeho narození. Právě hodina narození je důležitá pro zjištění ascendentu v horoskopu, který hraje velice důležitou roli. Nestačí tedy, že jste se například narodili ve znamení lva, což znamená, že v době vašeho narození se Slunce nacházelo ve lvu, ale také například zjistíte, že máte ascendent ve vodnáři. Ascendent totiž také vypovídá mnohé o vaší osobnosti, především o vás samotných, protože hrot ascendentu určuje základ celého osobního horoskopu – radixu.

Astrologové mají páky na to, jak zjistit ascendent, pokud například není možné získat informaci, v jaký čas se daný člověk narodil. Charakteristiky ascendentů v jednotlivých znameních jsou dané a astrolog může i na základě nepřesně udané hodiny narození svého klienta spočítat ascendent pomocí takzvané rektifikace. Ta se provádí pomocí zpětného sledování postavení planet v době významných životních událostí klienta, které jsou potřeba také astrologovi uvést.

Při zjišťování ascendentu je důležitá každá minuta času vašeho narození. Právě ta rozhoduje o přesnosti vašeho osobního horoskopu. Pamatujte si, že bez hodiny narození astrolog nemůže sestavit váš horoskop, anebo ano, ale nebude přesný.

Jak zjistit ascendent?

Pokud neznáte svůj čas narození a přejete si ho pro vypracování osobního horoskopu zjistit, první cestou je zeptat se vaší matky, anebo se podívat do záznamů o vašem narození, které si mnozí rodiče vedou v pamětních knížkách. Když neuspějete, můžete se obrátit na porodnici, ve které jste se narodili, anebo na matriku příslušného obecního, městského či krajského úřadu.

Ascendent vám zjistí astrolog nebo jakákoliv osoba, která vlastní jednoduchý astrologický software. Svůj ascendent si také můžete zjistit jednoduše na internetu na různých astrologicky orientovaných stránkách, anebo v tabulkách astrologických knížek – zejména těch, které se věnují populární a bulvární astrologii. U těchto knih však pozor – zjištění ascendentu podle jednoduchých tabulek nikdy nebude přesné!

Co o vás vypovídá váš ascendent?

Pojďte se nyní podívat alespoň na stručné charakteristiky jednotlivých ascendentů. Vždy však záleží na kontextu celkového horoskopu.

Ascendent v beranu

Lidé s ascendentem v beranu jsou často velmi výbušní, tvrdohlaví, ctižádostiví, impulzivní, odvážní, jdou rychle na věc. Nikdy je nenajdete sedět s rukama v klíně, jsou nezávislí, aktivní, sebejistí. Mají tendenci druhé vést. Bývají to dobří sportovci, záchranáři, dobrodruzi.

Sex s mužem ve znamení berana. Co o něm prozradí erotický horoskop?

Ascendent v býku

Lidé s ascendentem v býku jsou budovatelé a obchodníci. Mají ctižádost a pevnou vůli, někdy však u nich příliš převládá materialismus a lenost. Jsou praktičtí, neústupní, zemití a spořiví. Touží po zázemí a jistotách, mají rádi svoje jisté. Jejich postava je statná, rozložitá.

Ascendent v blížencích

Lidé s ascendentem v blížencích se jako děti velice brzy naučí mluvit, jsou upovídaní a obklopují se informacemi všeho druhu. Mohou být nevyrovnaní, všestranní, roztříštění, povrchní nebo nestálí. Touží po intelektuální potravě, rádi čtou a vzdělávají se. Jsou drobnějšího vzrůstu a přirozeně zvídaví až zvědaví. Často se ptají proč.

Ascendent v raku

Lidé s ascendentem v raku mívají kulatý obličej a sklony k přibírání na váze. Jsou velmi starostliví a rádi pečují o druhé. Silně prožívají emoce a křivdy v nich zůstávají velmi dlouho. Pokud je někdo zraní, uzavřou se a zalezou si někam do samoty. Jsou rádi doma, rodinné typy, mívají oblibu v četbě a v historii. Jejich nálady jsou proměnlivé jako měsíc a mají rádi kočky.

Ascendent ve lvu

Lidi s ascendentem ve lvu poznáte na první pohled podle výrazné hřívy a často i extravagantního vzhledu. Působí arogantně, mají větší ego a někdy se rádi předvádějí. Bývají to dobří umělci, tanečníci, hudebníci nebo herci. Ve vztazích prožívají hotová dramata.

Ascendent v panně

Lidé s ascendentem v panně mohou být pro někoho nesnesitelní díky své přehnaně puntičkářské povaze. Bývají praktičtí, kritičtí, toužící po dokonalosti, věční šťouralové a rýpalové. Umí zodpovědně pracovat a mívají smysl pro povinnost. Vypadají skromně a nenápadně. Někdy jsou příliš přesvědčeni o své pravdě.

Znamení horoskopu a jejich nadání

Ascendent ve vahách

Lidé s ascendentem ve vahách jsou vyloženě vztahoví. Nemají rádi samotu a partnerské vztahy jsou pro ně velmi důležité. Jsou to většinou výrazné a ve společnosti oblíbené osobnosti – mívají charisma. Oslovují je intelektuální a celospolečenské zájmy a většinou se umí také dobře vyjadřovat. Jsou mezi nimi umělci, podnikatelé i právníci.

Ascendent ve štíru

Lidé s ascendentem ve štíru působí často tajemně a mívají rentgenový zrak – oči, které vás hned přitáhnou. Silná potřeba soukromí štíra ho někdy vede k zatajování informací a dojmu, že vám nikdy neřekne úplnou pravdu. Ascendent ve štíru je opatrný při seznamování a prozrazování informací o své osobě. Tito lidé vytvářejí hluboké vztahy, dokáží silně milovat i nenávidět, obvykle moc neodpouštějí a jsou spíše uzavření.

Ascendent ve střelci

Lidé s ascendentem ve střelci působí romanticky nebo bohémsky. Mají přirozené charisma, své ideály, svou nezávislost – a také svou čest. Jsou dobrými společníky s širokými obzory zájmů, rádi cestují a seznamují se s lidmi. Nejsou typem, který byste udrželi doma. Dělají si, co chtějí, někdy mají své poslání a zůstávají sami – neradi se uvazují ve vztahu, který neodpovídá jejich ideálům a vysokým nárokům.

Zvěrokruh a jídlo. Jak se stravují jednotlivá znamení horoskopu?

Ascendent v kozorohu

Lidé s ascendentem v kozorohu působí chladným, nepřístupným a uzavřeným dojmem. Jsou vážní, zdrženliví, opatrní, zodpovědní, pracovití a ambiciózní. Své soukromí si střeží a odhalují se pouze před lidmi, které dobře znají. Nejsou to však žádní suchaři, jsou velmi zranitelní a mohou být překvapivě vášnivými milenci. Potřebují milujícího a oddaného partnera, který se jim přizpůsobí a bude respektovat jejich zvláštnosti.

Ascendent ve vodnáři

Lidé s ascendentem ve vodnáři jsou otevření, zvídaví, svobodomyslní a často i nevyzpytatelní. Mají své představy, ideály, nezřídka bohémský způsob života, jsou to vizionáři a umělci. Mívají skvělé nápady, které neváhají impulzivně realizovat. Rádi experimentují, ale upřímně se zajímají o druhé a bývají dobrými přáteli.

Ascendent v rybách

Lidé s ascendentem v rybách jsou senzitivní, přizpůsobiví, obětaví, tvůrčí, zvídaví, někdy až malicherní. Potřebují stabilního a praktického partnera, o kterého se budou moci opřít. Ascendent v rybách mívají lidé oddaní svým ideálům, často s mesiášským komplexem, sloužící druhým, například v pomáhajících profesích. Mohou to být ale i nevyrovnaní lidé, ztracení ve svých pocitech, kteří potřebují, aby je někdo vedl nebo narovnal. Někteří mají přirozený dar intuice a jasnovidnosti, vidí do lidí. Uplatní se dobře ve zdravotnictví, sociálních službách a při práci s lidmi.

Partneři podle ascendentu. Víte, kdo se k vám hodí?

Pokud se domníváte, že ne všechny ascendenty se k sobě hodí a může to také hrát svou úlohu v partnerských vztazích, je to správně. Některá znamení zvěrokruhu jsou k sobě navzájem v harmonickém vztahu, jiné interakce mohou být výrazně konfliktní. Nejen u slunečního znamení – tedy to v jakém znamení se kdo narodil – se posuzuje, která znamení se k sobě hodí. To stejné totiž platí také pro ascendenty a také například pro vztah ascendentu a slunečního znamení. Pokud tedy například má osoba narozená ve znamení kozoroha konfliktní vztahy s berany, znamená to také napěťovou vazbu mezi touto osobou a člověkem, který má v beranu ascendent, anebo pro dvě osoby, které mají ascendenty ve znamení kozoroha a berana.

Zvídavé určitě napadne otázka jak je to, když má osoba narozená ve znamení kozoroha sama ascendent v beranu. Pak to vlastně vypovídá o vnitřním konfliktu člověka se sebou samotným, ale to je velmi jednoduše řečeno a vytrženo z kontextu celého horoskopu, proto nemá význam se tím nyní zabývat. Odpověď na tuto otázku by vám v konkrétním případě poskytl astrolog při pohledu na souvislosti celého vašeho osobního horoskopu.

Podívejte se, kdo se k vám hodí a které vztahy mohou být konfliktní.

Vztahy podle horoskopu. Která znamení se k sobě hodí a komu byste se měla raději vyhnout?

Ohodnoťte tento článek:
4,7
Diskutovat

Úplňky

Právě čtete

Jak vypočítat ascendent a proč je tak důležitý čas narození?