Nejlepší filmy Wesleyho Snipese

Wesley Snipes

Wesley Snipes, slavný herec a akční hrdina převážně 90. let, oslavil osmapadesáté narozeniny. Vidět jsme ho mohli v desítkách filmech, ale pouze ty nejlepší z nich si právě teď představíme.

Bílí muži neumějí skákat

Zdroj: 20th Century Fox

Sidney (Wesley Snipes) si myslel, že je v basketbalu nejlepší. Pak se objevil Billy, který je stejně dobrý. Brzo zjistí, že spolu nemusejí soupeřit, protože dohromady si víc vydělají. Ale to by Billy nesměl dlužit nesmlouvavým gangsterům… Povinnost pro fanoušky Wesleyho Snipese a hlavně fanoušky basketu.

Blade

Zdroj: New Line Cinema

Síla nesmrtelnosti… duše člověka… srdce hrdiny! Blade (Wesley Snipes) je nesmrtelný bojovník, napůl člověk a napůl upír, bojující proti rozmáhajícímu se upírskému podsvětí, které se snaží postupně vyhubit celou lidskou rasu. První díl komiksové adaptace poloupíra vyhlazujícího krvežíznivé bytosti se špičatými zuby byl divácký hit, celosvětově vydělal přes sto třicet milionů dolarů. Navíc snímek vrátil důvěru diváků ke komiksovým adaptacím, jejichž pověst byla značně pošramocena nenáviděným snímkem Batman a Robin. (Daniel Birgus)

Blade 2

Zdroj: New Line Cinema

Kultovní. To je to slovo. Hutná atmosféra, akci nabitá komiksová smršť. V době, kdy bylo komiksových adaptací studia Marvel jako šafránu, přišel na plátna kin druhý díl s titulním lovcem nemrtvých, kterého si zahrál Wesley Snipes. Pokud byl první díl komornější a místy až překvapivě nekorektní, je druhý díl nahláškovanou béčkovou jízdou, kterou si buď neskutečně užijete, nebo se jí protrápíte… Uznat se ale musí pro del Tora tradičně skvělý design monster, který je takřka jedním z jeho poznávacích znaků. Snad se Blade někdy v budoucnu objeví v MCU, či třeba na Netflixu mezi Defenders. Chybí tam… (Tomáš Lesk)

Demolition Man

Zdroj: Warner Bros.

Futuristických filmů nemá na kontě Stallone moc, ovšem když už nějaký má, bývá to zážitek. Demolition Man přinesl nový pohled na akční sci-fi a dal Stallonemu, jako v každém filmu v pozdějším věku, prostor pro komiku a ironický humor. Doplněn o prkenou Sandru Bullock a záporáka v podání Wesley Snipese, rozehrál Stallone v Demolition Manovi skvělou oddechovou podívanou určenou všem, kteří hledají nenáročný nadčasový film. (Lucie Bečvářová)

Expendables: Postradatelní 3

Zdroj: Lionsgate

Postradatelní 3 jsou pro mě zklamáním a dalo by se říci, že tento díl je postradatelný. Po výborných předešlých dvou, které byly poctou starým akčním filmům a které svou nadsázkou dokázaly pobavit, se nám nyní dostalo nevýrazného pokračování. Snímek zkrátka nemá takový „drive“ jako jeho starší bratři a působí spíš dojmem, že se jedná o povinně vzniklý projekt, kterému chybí duše. I přesto jsem se u některých scén pobavil a celkově to v žánru patří k tomu lepšímu. Pokud jste skalními fanoušky žánru a jeho herců, bod si klidně přidejte. (Daniel Birgus)

Horečka džungle

Zdroj: Universal Pictures

Flipper Purify (Wesley Snipes) je úspěšný Afroameričan, který pracuje jako architekt ve firmě na Manhattanu. Je ženatý a má malou dcerku. Jednoho dne se ve firmě objeví nová sekretářka, Italka Angela. Netrvá dlouho, a mezi Flipperem a Angelou dojde na pracovišti k sexu. Je to poprvé, co byl Flipper své ženě nevěrný, a jeho dosud celkem poklidný život od této chvíle spěje ke katastrofě.

Král New Yorku

Zdroj: Scena International

Frank White (Christopher Walken) z chudobné New yorské čtvrti Bronx se chce dostat nahoru – a myslí tím celkem nahoru. S nebývalou brutalitou proniká na drogový trh se svým černým gangem řízeným svým tělesným strážcem Jimmy Lumpem (Larry Fishburne) který přestřeluje cestu „bossovi“ vpřed. Frank se dostává de nejvyšších společenských kruhů a pohybuje se v nich stejně bezpečně jako v tmavých koutech Bronxu. Wesley Snipes si zde zahrál policistu Thomase Flanigana.

Jmenuju se Dolemite

Zdroj: Netflix

Hollywood o něj nestojí a talentovaný Rudy Ray Moore se proto vydá vlastní cestou. V roce 1975 natočí pro černošské publikum film Dolemite. Bylo hezké vidět na plátně opět Eddieho Murphyho a v docela vážnější roli, než jak jsem zvyklá. O Rudy Ray Moorovi jsem nikdy neslyšela, takže tohle pro mě byla premiéra. Musím ale říct, že jako člověk mi byl velmi sympatický. Byť už překročil tu pomyslnou věkovou hranici na získání úspěchu, nevzdával se a šel do toho. Obrovská poklona, že se mu to nakonec i podařilo. Wesley Snipes zde má malou roli, ale zahrál ji skvěle. (Tereza Filounková)

Mý lepší blues

Zdroj: Universal Pictures

Talentovaný trumpetista se učí hrát na trubku již od dětství. V dospělosti zakládá svou vlastní bluesovou skupinu Bleek Gilliam Quartet. Gilliam (Denzel Washington) je také posedlý svými přítelkyněmi Indigo a Clerke. V okamžiku, kdy je nucen poskytnout pomoc svému manažerovi a příteli z dětství, zjišťuje, že jeho svět je mnohem křehčí, než si kdy předtím uvědomoval. Ohromující kamera, strhující příběh a vynikající herecké výkony se spojují v tomto dechberoucím snímku o hudbě a lásce. Wesley Snipes zde hraje temperamentního saxofonistu Shadow Hendersona.

Nejlepší z Brooklynu

Zdroj: Overture Films

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona.

První liga

Zdroj: Paramount Pictures

V nejvyšší lize získávají hráči baseballu bohatství a slávu, někteří z nich se stávají legendami. Není tu místo pro nezkušené zelenáče nebo stárnoucí atlety. Snad kromě mužstva Clevelandu. Veterán baseballu se zdravotními problémy, podmínečně propuštěný mladistvý delikvent… V tomto roce možná ve výběru Clevelandských Indiánů nejsou hráči, v jaké clevelandští fanouškové vždycky doufali, ale je to skupina mužů, kteří jsou rozhodnuti vytěžit ze své šance co nejvíc. A s týmem, jako je tento, se může stát cokoliv. Ideální komedie, pokud chcete vidět mladého Wesleyho Snipese.

Šerifové

Zdroj: Warner Bros.

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času… zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná…

Vycházející slunce

Zdroj: 20th Century Fox

Poručík Web Smith (Wesley Snipes), styčný důstojník policejního komisařství v Los Angeles, je povolán, aby vyšetřil vraždu mladé ženy v zasedací síni správní rady jedné japonské společnosti. Tajemným telefonátem naváže kontakt s podivnou přízračnou postavou – s detektivem Johnem Connorem (Sean Connery), o němž se říká, že je pod vlivem Japonců. Web zjišťuje, že Connor je člověk s velkou mocí. Společně pak vytvoří sehraný tým, který bude prověřen až na pokraj svých možností. Čím více pronikají do záhady tajemné vraždy, tím více pronikají jejich krvavá tajemství do nich samých. Každý úder srdce je přibližuje k novému světu a osudové zhoubě.