InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Barevný čtvrtek - Faerské ostrovy - drsný i krásný sever

    Čtvrtek 18.4 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

  • Senior večer - Inych

    Čtvrtek 18.4 17:00 - Kulturní dům, Písek

    Svou premiéru bude mít na seniorském večeru zkušený hudebník Jindřich Ryba alias Inych, který se v posledních letech soustředí na sólová vystoupení.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Radimovice u Želče v sobotu ovládl nohejbalový turnaj. Potlesk ale nesklidili pouze jeho aktéři

RADIMOVICE U ŽELČE – Už podruhé v historii ovládla Radimovice u Želče atmosféra nohejbalového turnaje O pohár Jirky Lutovského. Jeho programový přesah výtečně pobavil nejen příznivce sportu, ale také rodiny s dětmi a milovníky letních hudebních večerů. Navíc s sebou nesl i chvályhodný charitativní podtext. Hlavní roli pochopitelně sehrála celodenní klání čtrnácti tříčlenných týmů o putovní trofej. Po úmorných, leč přátelsky vedených bitvách na rozpáleném radimovickém kurtu si ji přivlastnili ti, kteří ji ráno přivezli a odevzdali zpět do rukou pořadatelů: obhájci loňského prvenství z Dražic. Trio Jan Samec, Vladimír Kuchár a Jiří Novotný prošlo už základní skupinou jako nůž máslem a nezastavil ho ani jeho finálový soupeř, celek Bad Boys v sestavě Jaroslav Doubek, Tomáš Hodoušek a Petr Vlach. Bronz si zajistila trojice Petr Kutner, Michal Boháč, Roman Klípa. Nejcennějším výsledkem sobotní akce je ale soudržnost, s jakou se všichni přítomní postavili k finanční sbírce na podporu holčičky Taťány, jež trpí vzácnou genetickou vadou.

Jeden z organizátorů vydařeného dne Aleš Kutner přiblíží ve středečním Táborsku zákulisí i průběh charitativní akce. Chybět samozřejmě nesmějí ani ohlasy vítězné nohejbalové party z Dražic. Její letošní prvenství je o to cennější, že se v závěru musela vypořádat s nepříjemným svalovým zraněním smečaře Jiřího Novotného. „Už ráno dorazil indisponovaný, a když šlo do tuhého, tak se zase zranil," glosoval s úsměvem Vladimír Kuchár strasti svého spoluhráče v povídání pro týdeník Táborsko.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace