Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ženy šéfa ČSSD Hamáčka: Jako den a noc. Tichá tmavovláska versus známá blondýnka

Autor: Jakub Kopřiva - 
2. srpna 2020
05:00

Dvě osudové ženy vicepremiéra Jana Hamáčka (41, ČSSD) snad nemohou být rozdílnější. Jeho první manželka Kamila (45) je nenápadná tmavovláska, o které se toho moc neví. To blondýnce a novopečené paní ministrové Gabriele Kloudové (38) není pozornost médií cizí.

Vicepremiér se stal podruhé ženáčem v pátek odpoledne, kdy si v Praze řekl „ano“ se svojí vyvolenou Kloudovou. Obřad laděný do bílé barvy se ale novomanželé snažili utajit, když neřekli ani místo, ani čas svého velkého okamžiku. O radost se ale politik podělil s lidmi na sociálních sítích.

„Náš příběh možná obsahuje spoustu klišé, ale jsou věci, které neovlivníte, každý to jistě znáte. S Gábinou jsme se potkali při práci a zamilovali jsme se,“ uvedl Hamáček. O vztahu ministra a jeho nové paní se v kuloárech šuškalo už delší dobu. „Byl bych strašně rád, kdybyste z toho měli alespoň poloviční radost jako my dva. I ministr má přece právo na štěstí, no ne?“ dodal vicepremiér.

Muži nové „paní H.“

Kloudová se už více než 10 let pohybuje ve vysoké politice. A není divu, že i její partneři jsou v tomto prostředí zběhlí. Vztah udržovala s vlivným pražským sociálním demokratem Karlem Březinou. Ten byl dokonce ministrem v Zemanově vládě. Ale jejich vztah byl prý po italsku. Politik svého času platil za playboye, byl ženatý se spisovatelkou Bárou Nesvadbovou (45), s níž má dceru Bibianu (16). Figuroval také v kauze rozdělování sportovních dotací, kdy byl zadržen na jeden den policií, když dělal poradce ministryni Valachové. Pak své místo opustil. Březina nakonec vyklidil pozice, když se v posledních volbách nedostal do Zastupitelstva Prahy 15.

Kloudová byla také vdaná za Jiřího Vávru, někdejšího člena TOP 09 a bývalého náměstka pražského primátora. Vávra byl také podnikatel a spoluzakládal v Česku odnož deníku Metro, jehož byl šéfredaktorem. Stejnou pozici měl také v týdeníku Květy. V roce 2014 byl zvolen do Zastupitelstva Prahy 20, po pár dnech ale na funkci rezignoval. Po sporech s někdejším primátorem Tomášem Hudečkem (41) nakonec odešel – stejně jako jeho rival – z „topky“.

Kdo je Kamila Hamáčková?

  • S Hamáčkem spolu žili 13 let a mají dvě děti, syny Lukáše (13) a Matyáše (10), rozvedeni byli v červnu.
  • Pracovala jako mluvčí mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice.
  • V roce 2016 se vrhla na podnikání, kdy získala podíl ve webu i60.cz. Podle MF DNES na vyhledávač služeb pro seniory získala dotaci od tří tehdejších hejtmanů v barvách ČSSD. Tedy od kolegů jejího exmanžela. Částka byla 300 tisíc korun, odborníci ale vyčíslili hodnotu vyhledávače na desetinu.
  • Hamáčková odmítla, že by za získání peněz nějak lobbovala, taktéž odmítla jakýkoliv střet zájmů.

Kdo je Gabriela Kloudová? 

  • Do povědomí se zapsala jako pravá ruka premiéra Mirka Topolánka (64).
  • V letech 2010 až 2014 byla pražskou zastupitelkou v barvách ODS, s partají se ale rozkmotřila a ve sněmovních volbách 2013 se ucházela o poslanecké křeslo za uskupení Hlavu vzhůru. To ale pohořelo.
  • Od roku 2014 pracovala na Úřadu vlády ČR v týmu tehdejšího vicepremiéra Pavla Bělobrádka (43, KDU-ČSL). Od něj pak po roce 2017 přešla právě k Hamáčkovi.
  • Kloudová byla vdaná za exnáměstka pražského primátora Jiřího Vávru (60), na svatbě jim byl svědčit Topolánek. Ještě před tím si byla blondýnka blízká se sociálním demokratem Karlem Březinou (47).

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

JenTak13 ( 3. srpna 2020 18:43 )

Evka4 ( 3. srpna 2020 16:41 )

To je tak, když chlapovi spadne mozek do kalhot. Kdyby se ovládl alespoń kvůli těm malým klukům. O manželku nemám strach, ta si chlapa najde, ale ty děti to neponesou dobře...Přeju Hamáčkovi, aby dopadl jak Nečas a tahle krasava ho tahala na špagátě, jako čokla..

blamal ( 3. srpna 2020 09:51 )

Casove posuny?!?😂😂😂😂😂😂😂 Rozvedla ho ta jeho kolotocarka, a kecy o rozvodovem rizeni v dobe, kdy se potkali, jsou jenom pro okouzlene koblihare.

severin ( 2. srpna 2020 22:41 )

Pane bože ! Omrda-l to kde kdo, a on uteče od 2.děcek a hodné manželky a vezme si to. A vůbec mu nevadí, když se s ní někde ukáže, že "kolegové" vědí, jakou ji má a jak jí to jde ! kdyby byl šéfem socanů dnes Zimola, tak by zjevěn rozvedla jeho. nemohu si pomoci, ale Hamáček jak vthledme, tak vyjadřováním, pohyby -vším mi připadá jako vesnický buran, aniž bych to myslela zle. Prostě takhle vypadá.Ale vidím, že v té pali-ci mu něco schází. Takhle se znemožnit a ještě se chválí, že šel za štěstím - to tomu dal korunu !

otrusnik ( 2. srpna 2020 22:30 )

Nesoudím , ale čas ukáže jestli to bylo dobré rozhodnutí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa