Montreal vstoupil výhrou do kvalifikace o play off NHL. Calgary vyhrálo nad Winnipegem 4:1

Hokejisté Montrealu porazili v úvodním hracím dni rozšířeného play off NHL Pittsburgh 3:2 v prodloužení gólem ze 74. minuty. V další sérii kvalifikace o 1. kolo Východní konference udolal New York Islanders tým Floridy 2:1. V Západní konferenci vyhrálo Calgary i bez Davida Ritticha nad Winnipegem 4:1.

Tento článek je více než rok starý.

Toronto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mark Giordano (5) and Mikael Backlund (11) z Calgary oslavují gól proti Winnipegu.

Mark Giordano (5) and Mikael Backlund (11) z Calgary oslavují gól proti Winnipegu. | Foto: Jason Franson | Zdroj: ČTK/AP

Montreal vedl 2:0 po trefách Jesperiho Kotkaniemiho a Nicka Suzukiho, ale slibný náskok se mu rozplynul v rozmezí 30. až 33. minuty. Pittsburgh vyrovnal góly Sidneyho Crosbyho a Bryana Rusta a ve třetí třetině měl za stavu 2:2 dvě ideální situace, aby otočil skóre. Promarnil ale 92 sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři a v 57. minutě zahodil Conor Sheary trestné střílení.

Také Montreal mohl rozhodnout z trestného střílení, Jonathan Drouin ale v prodloužení neuspěl s bekhendovou kličkou. Kanadský klub, který do play off postoupil z dvanácté příčky, se ale o chvíli později už radoval. První bod v sérii, která se hraje na tři vítězné zápasy, mu zařídil obránce Jeff Petry střelou z pravého kruhu. Poraženým scházel Dominik Simon, který se zotavuje z operace levého ramene.

Islanders položili základ výhry v první polovině zápasu, když se prosadili Jean-Gabriel Pageau a Anthony Beauvillier. Florida se postupem času zlepšovala, ale utkání už pouze zdramatizovala kontaktní brankou, kterou vstřelil v úvodu třetí třetiny po průniku Jonathan Huberdeau.

Povolení ke vstupu a negativní koronavirový test. Do Česka budou moci přijet i sportovci z ‚červených‘ zón

Číst článek

Trenéři Calgary upřednostnili gólmana Cama Talbota, jenž kapituloval jako první - v deváté minutě ho střelou bez přípravy překonal z levého kruhu Andrew Copp. Prostřední část ale ovládli Flames a střeleckou převahu 18:6 promítli třemi góly do skóre. K obratu jim pomohly i speciální formace: Johnny Gaudreau a Mikael Backlund využili přesilovou hru, zatímco Tobias Rieder udeřil v oslabení. Výhru pojistil Andrew Mangiapane při hře Winnipegu bez gólmana.

Východní konference (Toronto):

NY Islanders - Florida 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky: 12. Pageau, 24. Beauvillier - 41. Huberdeau. Střely na branku: 28:28. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Pageau, 2. D. Toews (oba NY Islanders), 3. Ekblad (Florida).

Pittsburgh - Montreal 2:3 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)
Branky: 30. Crosby, 33. Rust - 12. Kotkaniemi, 27. Suzuki, 74. Petry. Střely na branku: 41:35. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Petry, 2. Price (oba Montreal), 3. Crosby (Pittsburgh).

Západní konference (Edmonton):

Calgary - Winnipeg 4:1 (0:1, 3:0, 1:0)
Branky: 28. Gaudreau, 33. Rieder, 39. Backlund, 59. Mangiapane - 9. Copp. Střely na branku: 33:18. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Gaudreau, 2. Mangiapane, 3. Backlund (všichni Calgary).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme