JUNIOR Mercedes-Benz BIKE CAMP ve Stupně - skoro 40 mladých na kole

Autor: Gaspi, vydáno: 2.8.2020

O víkendu 18–19.července se odehrál bike camp ve Stupně určený převážně už zdatnějším závoďákům z řad XC potěru od 9 do 14ti let, kterých se sešlo úctyhodných 38. Přece jen cross country závody jsou dnes skoro 50% techniky a areál ve Stupně dokáže nabídnout vše co je potřeba, nový asfaltový pumptrack, skills zónu, XC závodní okruh a zároveň síť trailů, která je těsně před oficiálním otevřením.

A tady pohled na bike camp očima 12letého Radima z team kola BBM.

Kemp začal v sobotu hned od 9 hodin rozcvičkou a následovalo rozdělení do 5 týmů a jelo se na stanoviště, kterých bylo celkem 5. Stanoviště se střídali po 1 hodině. Mě se nejvíce líbilo na stanovišti 3, kde jsme za vydatné pomoci Dyzyka, Maryho a Jáchyma vybudovali super lávku na padlém stromu, která se stala součástí XC tratě. Na stanovištích 1. a 2. nás Ofik a Lukáš naučili rovnováze a jak správně pumpovat na pumptracku. Součástí byla i zastávka s testem bezpečnosti u stánku Besip. V čase, kdy jsme se zas všechny skupiny sešly tak jsme dostali například školení jak se starat o kolo od Zdeňka Nacházela z Bikeworkx nebo jak a co nám jídlo dělá v těle od Martina z Rychlovky.

Na stanovišti 4 řádil GASPI a naučil nás bunny hop a jak se správně odrážet na skocích.
5. stanoviště pod vedením Švárika jsme se naučili jak správně projíždět zatáčky a sjíždět prudké sjezdy. Kdo chtěl natrénoval drop.

Druhý den jsme společně vyrazili na traily u Svatého kříže. Ježdění jsme si užili a část z nás využila blízkého jezera a příjemně se osvěžila. Po výborném obědě jsme se vrátili na základnu, ale bohužel příchod deště nám překazil zkoušku naší lávky. Kemp se super vydařil byla prima parta a skvělá atmosféra. Doufám, že příští rok podobnou akci opět kluci připraví.
Dík všem instruktorům Simpleride a Milošovi za super fotky!

I my děkujem za podporu areálu a MTB teamu Stupno, pitnému režimu od Nero drinks, test centru Mondraker a Simplerent a všem dalším okolo nás!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí