Hamáček se oženil a mluvil o lásce a radosti. Lidé zareagovali, aby nedopadl jako Paroubek. Také že dostane »kapky«

Jan Hamáček s manželkou. Jiří Paroubek a jeho zatím manželka Petra, se kterou se rozvádí.
Jan Hamáček s manželkou. Jiří Paroubek a jeho zatím manželka Petra, se kterou se rozvádí.
Foto: Archiv Jana Hamáčka / nextfoto.cz
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 2. 8. 2020

Svatby politiků jsou jako příběhy přes kopírák. Tak se dá nahlížet na ministry a premiéry, kteří s vyšším postem opustili své manželky a našli si mladší ženy politicky angažované. Mluvit by o tom mohl expremiér Petr Nečas, expremiér Jiří Paroubek, nově i vicepremiér Jan Hamáček (41), který se v pátek oženil s pohlednou blondýnkou Gabrielou Kloudovou (38). Jenže lidé nezapomínají. A mezitím co Hamáček na svém Facebooku vyzdvihoval slova jako láska a radost, lidé mu dali najevo, aby nedopadl jako jeho stranický předchůdce Jiří Paroubek.

Příběh Jiřího Paroubka zná snad každý v Česku. Někdejší šéf ČSSD a někdejší premiér České republiky opustil svou ženu kvůli lásce k mladší ženě. Paradoxně blondýnce. Za Jiřího Paroubka se Petra Paroubková provdala 17. listopadu 2007 a v listopadu 2009 se jim narodila dcera.

Jenže láska jim nevydržela až do konce života, jak si možná Paroubek přál. V únoru 2017 - necelých deset let od svatby - jim manželství zkrachovalo. Manželé sváděli a ještě vedou dlouhé soudní bitvy o alimenty na dceru i manželku. Dnes dost možná Paroubek vzpomíná na poklidné manželství s bývalou ženou Zuzanou, se kterou jsou podle jeho slov dodnes přátelé.

Jako přes kopírák

Hamáček je zatím v prvním kole. V červnu definitivně ukončil po třinácti letech manželství s první ženou Kamilou (45). Přestěhoval se do Prahy, a společné bydlení v Mladé Boleslavi opustil. Podle jeho slov šlo o poklidný rozvod, na kterém se oba dnes již exmanželé domluvili. Z něj má syny Lukáše (13) a Matyáše (10). V pátek vstoupil do stavu manželského s Gabrielou Kloudovou, která má roky velké politické ambice.

Za manžela si před časem vzala bývalého náměstka pražského primátora Jiřího Vávru (60). Manželství ale nevydrželo. Zcela poprvé na sebe upozornila jako klíčová spolupracovnice Mirka Topolánka, následně v letech 2010 až 2014 působila v zastupitelstvu hlavního města.

Štěstí poté zkusila ve sněmovních volbách za hnutí Jany Bobošíkové (55) Hlavu vzhůru, ale neúspěšně. V roce 2014 následně byla spolupracovnicí bývalého vicepremiéra Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL). V minulosti se také objevovala v přítomnosti vlivného sociálního demokrata Karla Březiny (47).

Hamáček se rozněžnil na Facebooku

Láska to je veliká. Sám Hamáček o své svatbě, která se konala v utajení v pátek, promluvil v sobotu na Facebooku. "Náš příběh možná obsahuje spoustu klišé, ale jsou věci, které neovlivníte, každý to jistě znáte. S Gábinou jsme se potkali při práci, zamilovali jsme se, a dneska jsme se vzali. Byl bych strašně rád, kdybyste z toho měli alespoň poloviční radost jako my dva. I ministr má přece právo na štěstí, no ne?" dotazoval se lidí Hamáček.

Jenže společné radosti se moc nedočkal.  "Vzpomněl jsem si na pojem "sexy mozek" u bývalého předsedy ČSSD," uvedl uživatel Lukáš. "Ta mu dá kapky, ještě se bude divit pán ministr," napsal uživatel Jiří. "Co popřát - snad jen abyste nedopadl jako Paroubek," uvedla Jaroslava a podobných komentářů pod příspěvkem Hamáčka se objevily stovky.

Mnozí jsou přesvědčeni o tom, že Hamáček by udělal lépe, kdyby zůstal se svou bývalou ženou. Minimálně z jeho svatby nejsou tak unešeni jako on sám. Jestli mu ale štěstí vydrží, nebo dopadne jako Jiří Paroubek, ukáže až čas.

Co všechno lidé Hamáčkovi pod jeho svatební příspěvek vzkázali, se podívejte do galerie.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.