Američané uvařili hořčičné pivo. Dali byste si?

srpen

2

2020

Američané uvařili hořčičné pivo. Dali byste si?

| 2020-08-02T23:19:43+00:00 2. srpen 2020 | #Alkohol#pivo#gastro#BBQ |

Na první srpnovou sobotu připadá v USA národní den hořčice a při této příležitosti představil americký výrobce dochucovadel hořčičné pivo. Ano, čtete správně.

Jakoby nestačil fakt, že v USA slaví den zasvěcený hořčici, musíme se vyrovnat i s tím, že za mořem uvařili pivo s hořčicí. No což o to, ke grilování by se mohlo hodit. Ale stejně se nedokážeme ubránit dojmu, že je to jako kdyby Hellmann’s uvařil tatarkové pivo. Na národní den majonézy a tatarské omáčky.

Tento výlet do neprobádaných vod má na svědomí americký výrobce hořčicí French's a pivo mu uvařil pivovar Oskar Blues Brewery z města Longmont ve státě Colorado. Pivo vznikalo v poměrně tradičním deseti-krokovém procesu, během kterého se do piva po jeho zchlazení za účelem zastavení fermentace přidalo 150 liber (68 kg) skutečné hořčice French's.

Podle pivovaru Oskar Blues tak vznikne středně hořké pšeničné pivo exotické chuti, ve kterém lze cítit mexické limetky, citrony, mandarinky a mučenky. Objem alkoholu má 5,2 procenta, pro srovnání Bernard dvanáctka má obsah alkoholu 4,9 procent.

Recenzent ze serveru Insiderhook popsal pivo takto: "Pokud jste chtěli ochutnat pivo, které znatelně chutná jako skutečná hořčice, máte šťastný den. Přestože v něm lze cítit vůni hořčičné omáčky, není tato složka tak silná, jak byste se mohli obávat. Je tam přítomná, ale pořád tak nějak slabě. Ponejvíc je cítit v závěru, ale z větší části je hořčičná chuť potlačena citrusovými tóny."

Za sixpack odvážného hořčičného v USA zaplatí 19,99 USD, což je poměrně příznivá cena.

Nepůjde napřesrok Bernard do něčeho podobně odvážného? Nabízí se třeba 4. 4., to slavíme Mezinárodní den mrkve.

 

Images by McCormick & Company, Oskar Blues

Vytvořeno s ❤ v systému XOXO - © 2024 Write.cz, s.r.o.