Novinky Chromag: oblečení, chrániče, ale i ráfky

Autor: Protocycles, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 3.8.2020

Whistlerská biková ikona Chromag je pravděpodobně všem dobře známá. Jejich řidítka, sedla, pedály, atd. jsou pověstné svou kvalitou a trvanlivostí.
V neposlední řadě za Chromag mluví i jezdci jako například Semenuk, který je s Chromagem spojený už řadu let a zároveň je podepsaný pod sérií „signature“ produktů s označením Liaison – u pedálů Contact, sedel Overture a gripů Wax. Dalším jménem, které je nutno zmínit je Chris Kovarik se kterým Chromag designoval pedály Dagga.

Pedály

Pedály Dagga jsou pro nejtvrdší možné (sjezdové, enduro, atd) použití. Jsou senzační všude tam, kde se na jiných pedálech zuby nehty držíte „na paťáka“ a modlíte se, aby to neskončilo trapným pekařem. Jsou plochou největší, které kdy Chromag vyrobil a reflektují požadavky Chrise Kovarika, aby na nich za všech okolností noha držela jak přilepená, ať jí tam po průjezdu zatáčky s nohou venku vrazíte zpět jakkoliv a kamkoliv – následná roleta vám nohu z pedálů nesundá. S těmito pedály přestanete řešit, jaké máte boty a jaké podrážky.

Další pedály, které zmíníme nesou označení Synth. Vstřikované „plastové“ tělo pedálu, které má ložiska a osu shodné s modely Scarab a Contact. Byly tvořeny jako nekompromisní komponenta se vším všudy. Semenuk na nich v roce 2019 jel Rampage. Jedná se o plnohodnotný pedál se standardy, jako každý jiný Chromag pedál. Robusní tělo bez „kudrlinek“ zaručuje pedálu dlouhou životnost. Samozřejmostí je plná servisovatelnost.

Sedla

Za renomé sedel Chromag mluví opět profesionálové. Nejen ti, které má Chromag „podepsané“, ale především ti, které Chromag podepsané nemá a model Overture si na svá kola montují z vlastní iniciativy (např Szymon Godziek). Model Overture je mezi profesionálními freestylery a freeridery nejrozšířenější sedlo vůbec. I Overture možno sehnat v provedení „Liaison“, designovaným Semenukem.

Když už jsme u těch sedel, Chromag pro letošní rok drobně inovoval model Mood DT – jejich nejtužší a nejpevnější sedlo. Nově mu přidal několik milimetrů pohodlí. Ostatní zůstalo ověřené. DT odolný, který oceníte v mizerným počasí i tvar, který je jak dělaný pro dlouhé jízdy v těžkém terénu.

Ráfky

Ráfky Chromag jsou pečlivě prověřovány v tvrdém terénu kolem Whistleru, kde jsou navrhovány a ježděny lidmi, kteří tam žijí.
Když ráfek Chromag vezmete do ruky, hned si všimnete masivní hrany ráfku, která se nezalekne velkých kamenů v trati. Tomuto prvku byla věnována mimořádná pozornost. Model Phase30 – špičkový ráfek pro tvrdé ježdění a přitom s rozumnou hmotností – Hmotnost: 27,5" – 480g / 29"- 510g.

Model BA30 je skvělou zbraní tam, kde je tvrdých rázů od šutrů a podobně nejvíc. Sdílí stejný vzhled jako Phase 30, ale má uvnitř o dvě žebra víc pro vyšší pevnost. Hmotnost: 27,5"- 570g / 29"- 610g.

Ekonomičtější možností odvozeného z modelu Phase 30 je model Ally, který se liší jednodušším výrobním procesem a tím i nižší cenou. Hmotnost: 27,5"- 585g / 29"- 622g.

Řídítka

Chromag letos inovoval i legendární řadu řidítek. Například model OSX 35 a jejich nový design je opravdu chytlavý! Parametry: Vysoké jsou 25mm nebo 35mm, široké 800mm, průměr do představce 35mm, zahnutí 8°a přizvednutí 5°, hmotnost 312g.

Gripy

Na řidítka nasadíte gripy Chromag. Nabízí celou škálu druhů – standardní, tlusté, tenčí, dvojobjímkové i bezobjímkové anebo nejnovější jednoobjímkové – model Format. Format je skvělý pro jezdce, kteří drží řidítka až na úplném konci. Netrpí vůbec žádným částečným kroucením a unikátní povrch je výsledkem nekonečného testování, 3D modelování a měření. Výsledkem je grip, který v různých zónách přesně reflektuje dynamické síly, které tam probíhají při ježdění.

Oblečení

Chromag oblečení už někteří asi znáte. Oblékne vás na kolo i volnočasově. Od spodní vrstvu po poslední do příšerného počasí. Třeba dresy od dlouhých a 3/4 rukávů, přes krátké, až po tílka s nápaditými designy. Vybere si ten, kterému stačí obrys loga i ten, který se zblázní radostí z dresu s potiskem čumáčku medvěda.

Kraťasy

Stejná péče jako všemu byla věnována i kraťasům. Perfektní jezdecký střih i odvětrání. Model Ambit jakožto lehčí a odvětranější na dlouhé ježdění a robustnější Feint, které jsou skvělé pro DH nebo do parku, ale díky elastickému materiálu stále vhodné i pro šlapací dny.

Rukavice

To vše a mnoho dalšího již Chromag delší dobu nabízí.
Ale novinkou u Chromagu jsou rukavice – Habit a Tact.

Habit jsou ultralehké rukavice pro milovníky minimalistického stylu Ideální pro všechny ty, kteří rukavice vozí kvůli jistějšímu držení gripu, než-li jako ochranu.

Chromag Tact jsou trochu robustnější rukavice, mají bytelnější prsty a vnější část, takže vás ochrání i proti větvím a všemu, co vás na trailu může švihnout přes ruce.

Samozřejmostí je, že fungují s dotykovými obrazovkami telefonů.

Větrovky

Další novinkou je ultralehká větrovka Factor. Ta se směle řadí do kategorie high-endového minimalistického a přesto funkčního oblečení. Sbalíte jí do kapsy a dokud jí nepotřebujete, tak o ní nevíte. Ovšem jakmile jí potřebovat začnete – ihned o ní víte.

Když chcete na kolo a počasí fakt kanadské, tak je tu bunda Chromag Tachyon, která si s nástrahami mizerného počasí hravě poradí. Pravděpodobně by ochránila i před nukleární havárií.

Volnočasové oblečení

A až se osprchujete, Chromag samože nabízí i styl nutný na večernímu klábosení s nezbytnou plechovkou piva v ruce. Mikiny, kšiltovky, trika, košili.

Chrániče

A nakonec jsme si nechali novinku nejžhavější – chrániče! Chromag se spojil s inženýry z Rheon Labs a společně vytvořili chrániče Rift. Pro ty, kteří chtějí maximální ochranu, ale zároveň v nich jezdit celý den. Po první osobní zkušenosti v Protocycles to opravdu můžeme potvrdit. Nevíte o nich, nikam nekloužou a jsou opravdu ochranou.

Dovozcem Chromag do Česka, na Slovensko a do Polska je firma Protocycles.



Foto: Chromag a Trnka

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí