fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 4 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

HOKEJ: „Společná příprava je masakr,“ přiznal útočník Draků

03. srpna 2020 - 08:52

Zpět na seznam článků

ROZHOVOR s Danielem Spratkem

HOKEJ: „Společná příprava je masakr,“ přiznal útočník Draků

společná příprava Draků foto: Draci Šumperk V. Václavková, T. Ostřanský

Třiadvacetiletý útočník ihned zapadl do party Draků a stal se jedním z nejdůležitějších hráčů mančaftu. Daniel Spratek byl loni jedním ze tří hráčů, který do Šumperka přestoupil z Opavy. Ostatně čísla to jen potvrzují. V kanadském bodování skončil Spratek čtvrtý nejlepší v mančaftu, když dokázal vstřelit sedmnáct gólů a na neuvěřitelných sedmadvacet přihrál. Celkově si připsal v třiceti devíti zápasech čtyřiačtyřicet bodů. „Bodově i pocitově to byla za muže má nejlepší sezóna,“ potvrdil forvard.

Do Šumperka jste loni přišel spolu s Michalem Waneckim a Tadeášem Jarošem z Opavy. Jak se takový přesun zrodil?

Trenér Janeček skončil náhle v Opavě a hned další den jsme se dozvěděli, že jde do Šumperka. Nejdřív jsem mu popřál hodně štěstí, na to řekl, že se mi ještě ozve. Nakonec jsme se tedy domluvili. Já pak zjistil, že se domluvil i s klukama, tak jsme byli rádi, že můžeme jít do Šumperka všichni tři.

Začlenění do týmu vypadalo dobře. Vnímáte to tak i vy?

Ze začátku jsem se spíš držel palce klukům z Opavy, ale pak mě a Daniela Kabelku vzal Gewi pod svá křídla a už to bylo lehčí. Všichni jsme si začali rozumět, a i těmi výhrami se náš vztah potvrzoval. Parta to byla skvělá.

Čtyřiačtyřicet bodů v sezóně to je slušná porce. Byl jste s tímto výkonem osobně spokojen?

Vždycky to může být lepší nebo naopak horší, takže spokojený jsem byl. Bodově i pocitově to byla za muže má nejlepší sezóna.

společná příprava Draků foto: Draci Šumperk V. Václavková, T. Ostřanský

Jak moc vás mrzí, že se brány play off definitivně zavřely vlivem koronavirové epidemie? Zvlášť, když jste hráli ve skvělé formě.

Na play off jsme byli nahecovaní a chtěli jsme zaplnit náměstí . Na jednu stranu je to pro nás výhodnější, že jsme postoupili přímou cestou, ale vždy je lepší si to vítězství vybojovat. A taky je obrovská škoda, že jsme postup nemohli oslavit s fanoušky.

Každopádně i přes nepřízeň osudu si Draci zahrají opět Chance ligu. Jak se na novou sezónu těšíte?

Těším se na ni hrozně moc, protože je to moje první sezóna v Chance lize. Hodně mě zajímá, jak se s tím poperu já i celý tým. Očekávám velkou kvalitu a konkurenci. Budeme muset hodně makat, abychom vyhrávali.

S týmem jste se sešli relativně nedávno. Jak probíhala vaše individuální příprava. Mohl byste případně nastínit, jak probíhá i ta společná?

Já osobně jsem se připravoval dva a půl měsíce. Dal jsem si po sezóně krátké volno a pak jsem do toho zase skočil. Trénoval jsem úplně stejně jako loni, hodně mi pomohl Martin Janeček, se kterým jsem se spojil. Trénink zahrnoval výbušnou posilovnu, sprinty a ke konci i nějaká ta fáze hubnutí, abych se mohl na ledě hýbat. Společná příprava je masakr v pozitivním slova smyslu. Trenér se nás snaží připravit výkonnostně na Chance ligu. Chce, abychom si uvědomili, že to bude hodně těžké. Posilujeme střed těla, následuje skoková síla a pátky běháme, na to se všichni velmi těšíme.

Po oznámení nově příchozích hráčů je tým pod palbou ostré kritiky ze strany fanoušků. Co říkáte na jejich reakci?

My si z toho s klukama nic neděláme. Musíme si navzájem důvěřovat, a když to stmelíme, věřím, že překvapíme hodně lidí. Pro nové kluky je tahle kritika velkou motivací ukázat všem, že to tak není. A pro nás, co jsme zůstali, je motivací dokázat, že na Chance ligu máme.

společná příprava Draků foto: Draci Šumperk V. Václavková, T. Ostřanský

Jak vidíte šance Draků v následující sezóně?

Nechci mít nějaké velké výroky, ale byl bych rád, kdybychom bojovali kolem toho 10. až 15. místa. Uvidíme, možná překvapíme.

Co říkáte na aktuální situaci, kdy několik týmů přerušuje letní přípravu a uzavírá stadiony z důvodu výskytu pozitivních jedinců na covid-19? Čeká vás taky nějaké preventivní testování?

Já myslím, že se s tím hodně počítalo. Uvidíme, jak si s tím poradí svaz, jaké bude mít podmínky. Ale všichni bychom byli rádi, kdyby se to pomaličku rozeběhlo. Sice to asi ze začátku bude bez diváků, ale snad se to brzy povolí. V polovině srpna nás pak čekají první testy na koronavirus.

Autor: red., redakce Draci Šumperk - Vanessa Vařeková, Dominik Mihailescu foto: Draci Šumperk V. Václavková, T. Ostřanský

Fotogalerie

společná příprava Draků        foto: Draci Šumperk V. Václavková, T. Ostřanský

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.