Nejlepší filmy Sama Worthingtona

nejlepší filmy sam worthington

Sam Worthington se stal hvězdou po uvedení Cameronova Avatara. Další kasovní trhák od té doby už ale nenatočil a vesměs následovala řada vedlejších rolí. Vybrali jsme nejlepší filmy tohoto britského herce, který naposled zakotvil u Netflixu.

Avatar

Zdroj: 20th Century Fox

Film, který změnil trend kinematografie a otevřel cestu třetímu rozměru na stříbrném plátně. Dodnes v kině nebyl žádný snímek využívající 3D, jenž by se po technické stránce mohl rovnat Avatarovi. Možná tak Gravitace od Cuaróna. Ať už patříte mezi fanoušky tohoto Cameronova díla nebo nikoliv, filmu se nedá upřít dokonalost každého záběru, o kterou se režisér pár let snažil. Z Avatara se stal nejvýdělečnější film všech dob, když překonal hranici 2,7 miliardy dolarů. V plánu jsou hned čtyři pokračování! (Lukáš Vaněk)

Dort

Zdroj: Cinelou Releasing

Pokud toužíte spatřit Jennifer Aniston ve vážné roli, rozhodně doporučujeme snímek Dort, za který si herečka odnesla svojí jedinou nominaci na Zlatý Globus pro nejlepší herečku v hlavní roli. Jenn ztvárnila Claire, ženu trpící chronickou bolestí, která chodí na podpůrnou skupinu, a snaží se s tímto postižením vyrovnat. Nina, jedna z členek podpůrné skupiny spáchá sebevraždu a Claire se rozhodne o Nině zjistit více informací. Snímek měl premiéru na filmovém festivalu v Torontu, kde byl herecký výkon Jennifer Aniston velmi chválený a jedná se tak o jedinečnou roli a velký milník v její kariéře. Sam Worthington se zde objevuje ve vedlejší roli. (Tereza Filounková)

Dluh

Zdroj: Focus Features

Špionážní thriller začíná v roce 1997, kdy vysloužilé tajné agenty Mossadu Rachel (Helen Mirren) a Stephana (Tom Wilkinson) zastihne šokující zpráva týkající se jejich bývalého kolegy Davida (Ciarán Hinds, Sam Worthington). Všichni tři jsou již několik desítek let držiteli statusu národních ikon, který si vysloužili poté, co v roce 1966 na své misi ve Východním Berlíně vystopovali nacistického válečného zločince Vogela (Jesper Christensen). Aby tým svou misi zdárně dokončil, musel podstoupit značné riziko a přinést nemalé osobní oběti. Podařilo se mu to však? Strhující příběh je plný napětí, které prolíná skrze dvě různá časová období, překvapivé akce i skandálních odhalení.

Everest

Zdroj: Universal Pictures

Mount Everest. 8 848 metrů. Je těžké se na ni dostat bez úhony. Tahle parta, vedená skvělým Jasonem Clarkem, to dokázala. Horší bylo ale dostat se dolů. Několik překážek, lidé vracejíc se zpět do táborů, dva hlavní vedoucí. Pravdou je, že Jake Gyllenhaala mám jako herce moc rád (líbil se mi v Zodiacovi, Zmizení a Slídilovi). Ve všech jmenovaných filmech měl hereckého prostoru dost, ale tady mu nějak chyběl. Opravdu, těch projevů tam měl vážně málo. Jinak mezi plusy patří určitě skvěle natočené záběry fascinujících Himalájí a samozřejmě herecké výkony. Už trošku horší to bylo s hudbou, která nebyla vůbec výrazná, a to by měla být. Mezi mínusy musím započíst i tu „telefonní ústřednu“. Ta mi přišla úplně zbytečná. Jinak je vidět, že film byl precizně natočen. Mě se osobně, jako obdivovateli hor, líbila více první část filmu, tedy dokud nejsou na vrcholu. Užíval jsem si tak krásných záběrů na Himaláje. Druhá část, to když už se lezlo dolů, mě bavila taky, ale míň. Prostě jsem si kladl otázku: “ Tak kolik jich ještě umře?“. Jinak to bylo fajn, ale na plný počet to nemá. Další vedlejší role pro Sama Worthingtona. (Jakub Kos)

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny

Zdroj: Lionsgate

„Cenit si života není slabost.“ Tak by se dalo víceméně shrnout jedno z nejzásadnějších poselství protiválečného filmu. Říci, že Gibson ještě nepatří do starého železa, by bylo značně nevystihující. Hacksaw Ridge je nesmírně silný, emocemi nabitý a naturalistický snímek a vůbec nevadí, že je napěchovaný patosem a náboženskou vírou a tématikou. To proto, že to vše má v příběhu svůj neoddiskutovatelný smysl a výborně podtrhuje a doplňuje celkové dění. Explicitnost a brutalita není přehnaná a naopak přispívá k nezastřenému a uvěřitelnému pohledu na válečné šílenství. Pokud chcete vidět dojemný a jednoduše výborný dramatický válečný film o soucitu a úctě k lidskému životu, neváhejte. Dostal se k nám totiž jeden z aspirantů na nejlepší filmy tohoto roku… Sam Worthington ve vedlejší roli. (Tomáš Lesk)

Chatrč

Zdroj: Lionsgate

Missy, dcera Macka Phillipse (Sam Worthington), je unesena a důkazy o tom, že byla pravděpodobně zavražděna, se najdou v opuštěné chatrči uprostřed oregonské divočiny. O nějakou dobu později obdrží Mack, utápějící se v nejhlubší beznaději, podivný vzkaz, ve kterém ho pisatel zve na víkend do chatrče. Přestože Mackovi jeho vlastní počínání připadá nanejvýš pošetilé, vrací se jednoho zimního odpoledne na toto místo, aby znovu vkročil do samého středu svých nejtemnějších nočních můr. To, co tam najde, mu navždy změní život.

Last Night

Zdroj: Tribeca Film

Michael (Sam Worthington) a Joanna jsou šťastní novomanželé, dokud Joanna nezačne manžela podezírat, že ho až příliš přitahuje jeho atraktivní kolegyně Laura. Jejich manželství podstoupí těžkou zkoušku, když Michael odjede s Laurou na služební cestu. Joanna se toho rána navíc setká se svým bývalým přítelem Alexem a přijme jeho pozvání na večeři. Tak začíná dlouhá noc, která bude pro Joannu i Michaela opravdovým testem věrnosti…

Roztříštění

Zdroj: Netflix

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž (Sam Worthington) je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají… Výborná paranoia, která si hraje s divákem po celou dobu. Ocitli se ve špatný čas na špatném místě nebo hlava rodiny neříká úplnou pravdu? Jeden z nejlepších filmů Sama Worthingtona, ve kterém hraje titulní roli. Roztříštění bylo uvedeno na Netflixu.

Salto do života

Zdroj: Magnolia Pictures

Šestnáctiletá Heidi žije sama se svou matkou a má věk právě na to, aby jí vadila každá její rada a napomenutí. Když převládne pocit, že si vůbec nerozumějí, Heidi se rozhodne pro absolutní samostatnost a odejde z domova. Záhy zjistí, že život na vlastní pěst není vůbec jednoduchý a pokračování této náročné lekce ji čeká i v malebném horském středisku, kde konečně získá práci i střechu nad hlavou. Také se tu poprvé vážně zamiluje, ale mladičký Joe má se sebou problémy podobně jako ona, a tak ji místo lásky čeká trpké zklamání. První hlavní role pro mladičkého Sama Worthingtona, vycházející hvězdu.

Souboj Titánů

Zdroj: Warner Bros.

Když se někde mluví o Souboji titánů, hned si představím mechanickou sovičku, epického zamlženého Pegase nebo majestátní plastelínovou loutku Krakena. Ani v jedné z mých asociací nefiguruje Sam Worthington bojující proti videoherně vypadajícímu obřímu škorpiónovi. A tuhle asociaci nevnutili většině publika ani tvůrci remakeu, který do kin zavítal v roce 2010. (Patrik Pajer)

Terminator Salvation

Zdroj: Warner Bros.

První díl v sérii, který se naplno zaměřil na část „Jak by to skutečně vypadalo, kdyby Skynet vyhrál“. Nakonec došlo ke všemu, čeho jsme se obávali v minulých počinech a lidé jsou lovnou zvěří. Poslední zbytky lidstva jsou vedeny statečnými oddíly všeobětujících hrdinů, jimž velí John Connor v podání Christiana Balea. Ten se setkává s tajemným cizincem Marcusem (Sam Worthngton), který je kyborg. Nezbývá tak určit, za jaký tým Marcus kope a zda je vyvoleným zachráncem či poslední pomyslnou tečkou za lidskou existencí. Film byl propadákem, a to nejen finančním, ale dostal pěkně naloženo i od kritiků. Nicméně neprávem. Má dobré akční scény, sympatické herecké obsazení, rychlý spád, lákavý kabát originálního post-apa a byl vůbec prvním pořádným hereckým zářezem Sama Worthingtona. Ten se o pár měsíců později katapultoval mezi hvězdy díky Cameronovu Avatarovi. Avšak diváky počin nezaujal a jeho finanční nezdar málem pohřbil celou značku, než byla na plátnech vzkříšena až o šest let později. (Daniel Birgus)