Zemřel Miroslav Brožík, litvínovský zastupitel, jeden ze zachránců Jezeří. Byl u zrodu Scholy Humanitas
Rozloučení s Miroslavem Brožíkem se uskuteční ve středu 5. srpna.
Litvínov

24. července letošního roku zemřel Miroslav Brožík. V letech 1990-1994 působil jako jeden z prvních porevolučních zastupitelů města Litvínova za OF a později za ODS.

Miroslav Brožík původně pracoval jako odborný učitel elektra na učilišti Chemických závodů v Meziboří.

Vždy se zajímal o kulturní dění města. V 70. letech stál u obnovy činnosti Docela malého divadla a řadu let byl v jeho čele.

Byl velmi aktivní v oblasti ochrany přírody již za totality a v této době založil v Litvínově ekologické hnutí Brontosaurus. Patřil mezi aktéry, kteří se zasloužili o záchranu zámku Jezeří.

Celý svůj život se aktivně věnoval sportu, zejména volejbalu a lyžování.

Jeho aktivity zabývající se ekologií pokračovaly založením organizace Zelený dům Litvínov. Byl u zrodu Scholy Humanitas.

Rozloučení s Miroslavem Brožíkem se koná ve středu 5. srpna od 12 hodin v amfiteátru na Loučkách.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru