První srpnový víkend přinesl dva vydařené koncerty

P1190132V sobotní podvečer na náměstí zazněly známé písně od skupiny Koňaboj, která vystoupila ve Velkém Meziříčí již po třetí.

Koňaboj je moravská hudební skupina na pomezí folk-rocku a world music. Vznikla v roce 2002 ve Vyškově a od té doby hraje moravské a slovenské lidové písně v rockovém podání. Skupinu tvoří celkem šest členů. David Řehák a Jiřina Šánová, účinkují v kapele už od úplného začátku, postupem času se přidali Milan Šána, Martin Kovář, Miroslav Kocourek a Jaroslav Cabal.

Perpetum Jiřího_Schelingera_copyDruhý vydařený koncert proběhl v neděli 2. srpna. Perpetum Jiřího Schelingera si říká parta muzikantů z třebíčska poskládaná okolo frontmana Tomáše Kružíka. Jeho nezaměnitelně zaměnitelný hlas se samotnou legendou Jiřím Schelingerem uvádí v úžas všechny generace posluchačů. Revival vzdává hold nesmrtelným hitům této legendy. Členové kapely jsou Luboš Čtveráček – bicí, vokál, Tomáš Veleba – kytara, vokál, Karel Vágner – klávesové nástroje, Pavel Schütz – baskytara a nakonec proslulý zpěvák Tomáš Kružík. I přes nepříznivé počasí se koncert vydařil a zpříjemnil tak všem návštěvníkům nedělní podvečer.

Velkomeziříčské kulturní léto finančně podporuje Kraj Vysočina a město Velké Meziříčí.

N. Čermáková

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.